Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sorun orta sahada

Hugo Bross'un geçen haftadan ilk 11'de iki değişikliği vardı. Savunmanın sağında Song ile orta sahada önde Ceyhun'la oyuna başladı. Görülen o ki dün sahaya çıkardığı 11'de savunmayı daha ön plana almak ve de karşı ataklarda Trabzonspor'un son İstanbul Büyükşehir Belediye maçında olduğu gibi çabuk hücum girişimlerinde bulunarak gol pozisyonuna girmek öncelikli hedefi olarak görüldü. Maçta Trabzonspor'un istediği biçimde başladı. Gabric ve ardından Colman'la atılan 2 golden sonra acaba yine bir şanslı bir deplasman galibiyeti geliyor mu diye düşünmeye başlandığı anda her şey tersine döndü. Gençlerbirliği kalesinde gördüğü ikinci golden sonra orta sahada önce üstünlüğü ele geçirdi. Ardından Trabzonspor savunmasından dönen ikinci topları alma becerisi gösterdi ve etkili ataklar yapmaya başladı. Attıkları golde ise Trabzonspor savunmasının çok büyük hatası vardı. Trabzonspor'un sorunu orta alan. Selçuk sorumluluk alması gereken bir oyuncu olmasına rağmen hiçbir pozitif katkı yapmadı. Colman ise Cem Can'ın markajında kayboldu. Ceyhun da inanılmaz pas hataları yapınca, Trabzon kendi sahasından çıkmakta çok zorlandı.

ALANZİNHO TERCİHİ YANLIŞ
2. yarıya başlarken bizim bilmediğimiz her hangi bir rahatsızlığı yoksa Gabric'in oyundan çıkartılıp yerine Alanzinho tercihi yanlıştı. Çünkü Gabric sol kenar oyuncu ve top rakibe geçtiğinde savunmasına yardımcı olan bir yapıya sahip. Kaldı ki ikinci yarıdaki en önemli sorunların başında önde top tutabilecek oyuncu yetersizliği geliyor. Alanzinho ise en fazla top kaybeden oyuncu görüntüsünde olunca, G.Birliği oyunda baskıyı iyice artırdı ve gol pozisyonları üretmeye başladı. Serbest vuruştan attıkları golde kaleci Sylva'nın büyük hatası vardı. Fakat kabul etmek gerekir ki G.Birliği ikinci yarıdaki oyununu düşündüğümüzde hiç değilse 2-0 geriye düştükleri maçta maçı berabere bitirmeleri başarı, hatta G.Birliği'nin maçı kazanması içten bile değildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA