Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

İki ayrı devre

Bu farklı sonuç ve üç puan Şenol Güneş için ilk maçı olması açısından çok önemli. Maça Trabzonspor arzulu ve istekli başladı. Özellikle Serkan ile sağ kanattan getirilen 3 topun sonuncusunda Serkan'ın pasıyla Umut'la golü buldular.
Golden sonra ise Trazonspor'da sorunlar baş göstermeye başladı. Bordo-mavililer, 4-4-1-1 oynuyor. Bu sistemde ortasahada Selçuk İnan ve Gustavo Colman ile önde oynayan Alanzinho'nun önemli görevleri var.
Ankaragücü'nün orta sahada üstünlüğü ele geçirmesinin en büyük nedenleri, Selçuk ve Colman'ın pas yüzdelerinin düşük olması ve de Alanzinho'nun önde istenilen düzeyde olmaması idi.

EN İYİ ALANZİNHO
İlk yarının sonlarına doğru Şenol Güneş bu anlayışı değiştirerek Alanzinho'yu sol kenara, Gabriç'i sağa çekti ve Colman'ı daha öne çıkardı. Bu dizilişte ikinci yarıyla birlikte bambaşka bir Trabzonspor seyrettik. Ankaragücü'nü kendi alanına hapsettiler. İki kenardan geliştirdikleri ataklarla önemli gol pozisyonları ürettiler. Bu yarıda Trabzonspor adına öne çıkan isim ise Alanzinhoidi.
Geldiğinden bugünü kadar en etkili oyununu oynadı. Sol kenardan adam eksilterek rakip savunmayı güç durumlara düşürdü. Arkadaşlarına önemli gol pozisyonu üreten oyuncuydu.
Bu yarıda atılan goller ve kaçan gol pozisyonlarını düşündüğümüzde gerçekten uzun zamandır görmediğimiz bir Trabzonspor izledik. Mücadele, kazanma azmi, yardımlaşma, futbol adına ne istersen vardı. Oyuncuların bir takım birlikteliği içerisinde görünmeleri ise yarınlar adına Trabzonspor için daha umutlu bir geleceği ve de istikrarlı sonuçları beraberinde getirecektir.
İlk yarının bitimine iki maç var. Görünen o ki; bu yıl da ligde yukarda ve aşağıda beklenmedik puan kayıpları yaşanacak. Eğer Trabzonspor kalan iki maçını da kayıpsız atlatabilirse, ikinci yarıya moral motivasyonu daha güçlü bir şekilde başlayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA