Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Abdul Kader Keita...

Ligin boyu kısalırken şampiyonluk yarışında bulunan takımların artık hata yapma lüksü yok. Gündüz Bursaspor'un kazanmasından sonra Ali Sami Yen'deki maç Galatasaray için mutlak üç puan alması gereken bir sınava dönüşmüştü. Galatasaray zor geçmesi beklenen Ankaragücü maçına golle başlayarak bir nebze olsun kendi üstlerindeki baskıyı atma fırsatı da buldu.
Erken gelen ilk golden sonra Galatasaray oyunu daha kontrollü oynamaya başladı. Mücadeleyi kendi sahasında kabul etti. Ankaragücü topla iyi oynayan bir takım olmasına rağmen pozisyon bulmadı. Bunda en büyük etken Barış ve Mustafa Sarp'ın orta sahada mücadeleci oyunları, Neill ve Servet'in de kendi aralarındaki uyumlarıydı. Ama Galatasaray ikinci golü bulduğu ana kadar hücumda gerekli üretkenlikte gözükmedi.
Orta sahada ofansif anlamda katkı yapması gereken Elano gerekli performansını sahaya yansıtamadı. Giovani Dos Santos ise görünen o ki hala istenilen düzeyde değil. Bana göre ilk yarıda takımını10 kişi oynattı.
Galatasaray takımının en etkin bölgesi ise sağ kenardı. Sabri, zaman zaman Barış ve de dünkü maçın en iyi oyuncusu olan Keita, bu bölgeden geliştirilen ataklarda Ankaragücü savunmasını güç durumlara soktu.
Keita için de bir çift söz söylemekte yarar var. Gerçekten Galatasaray için çok önemli bir isim. Attığı golde takipçiliği, topla hareketlenmesi, son vuruşu mükemmeldi. Jo ise rakibin savunma boşluklarına çok iyi koşular yaptı ve ilk gole imzasını attı. Ancak birçok pozisyonda orta sahadan gerekli destek gelmediği için ilk yarıda önde çok yalnız kaldı.

YILDIZ OYUNCU YETMEZ!
İkinci yarıya başlarken Rijkaard'ın Giovani Dos Santos yerine orta sahaya bir oyuncu alması gerekirdi fakat aynı 11'le sahaya çıktı ve Ankaragücü rakip kalede daha etkili ataklar yapmaya başladı. Ama Galatasaray savunmasının ortasında oynayan Neill ve Servet başarılıydılar. Orta sahaya Ayhan'ın girmesinden sonra Galatasaray oyunu tekrar kontrolüne aldı ve Keita'nın mükemmel getirdiği topla Baros'la üçüncü golü buldu.
Ankaragücü'ne gelince; yıldız oyuncuları kadroda bulundurmak, iyi takım olmak demek değildir. Dün bir kez daha gördük ki bu yıldız oyuncuların sadece isimleri vardı. Özellikle savunmada bu kadar bireysel hata yapan takımın, başarı şansı yok denecek kadar azdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA