Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Büyük fırsat kaçtı

Bir maç rakip kim olursa olsun ve de kim ne derse desin sahada değil beyinde kazanılır ya da kaybedilir. Trabzonspor dün akşam gerek taraftarı gerekse takım olarak Liverpool'u yenebileceğine inanmadı. Öyle ki ilk dakikalarda golü bularak moral motivasyonunu üst düzeye çıkardılar ama tribünlerde herhangi bir çoşku yoktu!
İlk yarıda oyunda istediğini yapan taraf Trabzonspor'du. Liverpool'un ilk şutunun 24'ncü dakikada olduğunu hatırlatmak istiyorum. Trabzonspor özellikle orta sahada başta Selçuk sonra Colman olmak üzere topu ayağa oynama becerisi gösterdiler. İlk yarıda Trabzonspor'un aksayan tarafı ise sol taraftaki Burak'tı. Ne savunmaya yardıma gelebildi ne de hücumda istediği futbolu oynayabildi. Yattara bir iki kez sağ kenardan atak girişiminde bulundu ama sonrasında ise fazla çalım sevdası yüzünden topların büyük bölümünü rakibe verdi. Bu yarıda Trabzonspor'un en başarılı bölgesine savunmanın göbeğindeki Giray ve Egemen'di. İkinci yarıda ilk yarının tersine bir durum ortaya çıktı.Yattara'nın yerine Alanzinho'nun oyuna girmesi Burak'ın sağ kenera çekilmesi bütün dengeleri alt üst etti. Liverpool orta saha üstünlüğü ele geçirdi. Oyunun ilerleyen bölümlerinde Selçuk'un ve Colman'ın fiziksel anlamda düşüş göstermeleri ve Ceyhun'un orta sahada inanılmaz top kayıpları sonucunda Liverpool Trabzonspor kalesinde daha fazla görününen takım oldu.

BU TUR GEÇİLMELİYDİ
Yine ikinci 45'de Trabzonspor'da karşı ataklarda top 3. bölgeye geldiğinde gerekli final pasları yetersizliği öne çıktı. Oyunun son bölümlerinde ise savunmanın dengesiz yakalandığı 2 pozisyonda Liverpool rahatlıkla golleri buldu. Bana göre kendi gücünü potansiyel kılan ve bu inançla sahaya çıkan ve bu inancını eyleme dönüştüren bir Trabzon'un dünkü Liverpool gibi son derece yetersiz bir takım karşısında turu geçmesi gerekirdi. Çünkü Liverpool takımına baktığımızda sakatlarını bir kenar bırakırsak Joe Cole dışında üst düzey yıldızı yoktu. Tarihi fırsatın kaçtığını düşünüyorum ve Trabzonspor'un kendi oyun kalitesine ters bir görüntü ile sahada yer alması dünkü sonucun en büyük nedenidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA