Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Ders alınmamış

Önce bir büyük yanlışla yazımıza başlayalım. Üç gün ara ile iki maç... Yok hayır, arada oynanan ne Avrupa ne kupa ne tehir maçı! İkisi de lig maçı... Pazartesi Sivas, Cuma Manisa... "Pazar referandumdu" diyerek pazartesiye "Evet" diyelim. Peki haftanın açılışını neden yine bu takım yapar? Bu haftanın derbi maçı Pazar günü oynanacak. Bursa ise pazartesi oynayacak. Cumartesi Galatasaray ile iki maç oynamak dururken! Ya da Cuma niye Galatasaray değil de Trabzonspor? Bu fikstür tercihlerini hiçbir mantık karelerine sığdırmak mümkün değil. Ayrıca hoş değil, şık değil, ve de dilerim ki bu sıfatlarla kalsa! Bu paragrafı maçtan önce kaleme aldım. Dolayısıyla maçın sonucunu hiç gözetmedim.
6-1'lik Sivas galibiyeti ile ilgili yazıma Trabzonspor'u çok beğenmediğim noktasında eleştiriler geldi. Ama ben o yazımda gerçekleri dile getirmeye çalıştım. "Hatalarıma bayılıyorum, çünkü onlardan çok ders çıkarıyorum" diye çok sevdiğim bir özdeyiş vardır. Onu gözettim. Hepsi bu... Bu maç başladığında gördüm ki, Sivas maçından hiç ders alınmamış. Şenol Güneş, 'Kazanan takım bozulmaz' tercihini kullanmış.

BU YENİLGİ SÜRPRİZ DEĞİL!
Trabzonspor'un maçın başında 1-0 öne geçmesine rağmen neden bu maçta farklı bir sonuç ortaya çıktı sorusuna gelince...
Trabzonspor'un sahaya çıkardığı 11 istikrarlı bir yapı için uygun değil. Üstelik bu oyun anlayışında Umut'un yeri yok. Ama yine Umut sol kenarda! Jaja, Yattara, Teofilo, Colman top ayaklarına geldiğinde oynayan aynı özellikte oyuncular grubu. Dirençli bir takım karşısında (aynen dün olduğu gibi) ya da top rakibe geçtiğinde ise oyunda hiç yoklar. Bu yüzden önde top kayıpları Manisaspor maçında çok yapıldığı için bu saydığım oyuncular takım savunmasına yardımcı olmadığından Manisaspor çok rahat Trabzonspor kalesine geldi. Bir de savunmanın göbeğinde oynayan Giray ve Egemen'in pozisyon hatalarına kaleci Onur da eklenince böylesi bir sonucun ortaya çıkması doğaldır.
Sonuçta bu alınan yenilgiyi sürpriz olarak nitelendirmek son derece yanlış.
Ama Trabzonspor bu maçtan ders çıkarmak zorunda, yoksa üzerine basarak bir kez daha vurgulamak istiyorum ki, şampiyonluk için mutlak olması gereken istikrarlı sonuçlar bu sezonda ortaya çıkmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA