Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Görüntü bozuldu

Takım kadroları önümüze geldiğinde gördük ki, ligin iki maçından Trabzonspor farklı bir 11'le sahaya çıktı. Colman-Selçuk orta alanın göbeğinde, Umut solda, Yatara sağda, Jaja en önünde ve Alanzinho onun arkasında... Öndeki 4 hücum oyuncusuna Colman'ı da eklediğimizde beş hücum oyuncusunun sahada yer aldığı bir Trabzonspor ilk yarıda pozisyon fakiri! Üstelik top rakibe geçtiğinde ise Umut dışında diğerleri sadece göz markajı yapıyor. Colman'ın da pozisyon hataları çok fazla olduğundan Antalyaspor ilk yarıda Trabzonspor kalesinde daha fazla görünen takımdı.
Üst üste kazanılan kornerlerde ise kaleci Onur'un da bir iki pozisyonda hatası yüzünden Antalyaspor, gole yaklaştı. Trabzonspor'un ise ilk yarıda Alanzinho'nun kaçırdığı gol dışında etkili bir atak girişimi bile yoktu.
İkinci yarıda ise Trabzonspor yine aynı 11'le sahaya çıktı. İlk yarıya göre Antalyaspor'un direncinin düşmesi yüzünden daha fazla gol pozisyonu ürettiler ama bazen şut-pas tercihleri bazen de beceriksizlikleri yüzünden kendilerini rahatlatan golü bulamadılar. Bu maçta görüldü ki Trabzonspor'un sezon başındaki görüntüsü yok. Belki Şenol Güneş'in oyuncu tercihleri ya da maç içerisinde oyuncuların yerlerini değiştirmeleri, dünkü görüntüyü ortaya çıkartan en büyük nedenlerden biri... Yalnız Colman, Yattara ve Alanzinho'nun performanslarındaki düşüşler ayrı bir neden olarak ortaya çıkıyor.

JAJA KALİTELİ ANCAK HAZIR DEĞİL
Bu arada yeni transfer Jaja'dan birkaç söz etmek gerekirse; ilk maçı olmasına rağmen henüz uyum sorununu da düşünecek olursak, takıma katkı yapacağını söylemek zor olmaz. Sol ayağı son derece, top tekniği üst düzeyde bir oyuncu. Ayrıca mükemmel bir topa vurma özelliği var. Ama henüz tempo olarak tam hazır değil.
Antalyaspor'a gelince... İki haftada verdikleri puan kayıpları yüzünden geçen sezonki görüntüleri yok. Fakat Trabzonspor maçında mücadele güçleri ve saha içi yardımlaşmaları daha önceki maçlarına göre pozitifdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA