Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Çok şükür... Atamalar yapılıyor

Anlayamadığım diğer konu ise, sonuçları öğrenmedeki özel şifrelendirme. Bence tüm şeffaflık ortadan kalktı. Hangi branşta adayların kaçıncı sırada olduğunun bilinememesi, bir soru işareti. İnternetteki forumlarda adaylar, ÖSYM'nin bu uygulamasıyla daha önce kopya çekerek, tam ve yüksek puan alanların korunduğunu savundu. YÖK ise, adayların TC kimlik numaraları elden ele gezdiği için böyle bir tedbir alındığını belirtti. MEB, kontenjanların güncellenme işlemini yaptı. Taban puanlar belirlenip, kılavuz yayımlandı. 25 Kasım-3 Aralık arasında başvuruları kabul edecek. Öğretmen atamalarını 6 Aralık'ta yapacak. Atananlar ertesi gün göreve başlayacak.
Bence olan gerçekten çalışıp, alın teriyle yüksek puan alan gençlere oldu. Yeniden sınava girdiler. Kim kazandı, kim kaybetti? Karar sizin... Bu haksızlığın az da olsa giderilmesi MEB'in elindeydi. 30 bin öğretmen atanacaktı. Bu imkânlar dahilinde artırılabilseydi, mağduriyet azaltılabilirdi. Atama takvimi sebebiyle 30 Kasım itibariyle tecil hakkı dolacak birçok erkek öğretmen adayı, MEB önlem almazsa ve gerekli kurumlarla irtibata geçmezse mağdur olacak.
KPSS Lisans kasım atamalarının da erteleneceği duyuruldu. Bu durumun, lisans mezunlarını mağdur edeceği düşüncesindeyim.. Sınavlara hazırlanan kurumların da, gençlerin de akılları karışık.
Tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarının gününü kutluyor, hepsinin kutsal ellerinden öpüyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA