Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Sahildeki çocuk cesedi

Ar damarı yırtılmış, vicdanı dumura uğramış insanlık bu resimden bir ders alacak mı? Sanmıyorum. Üzülmeyecekler. Önemsemeyecekler. Derin sular, kim bilir kaç çocuğu böyle yutmuştur. Kim bilir! Önceki gün sahile vuran Suriyeli Aylan bir sembol oldu, ölen yüzlerce yaşıtı için.
İnsanları sürgün ettiren, yurtlarından kaldıran, ölümle deniz arasında çaresizliğe mahkûm eden Müslüman ülkeler nasıl hesap verecek? Büyük imkânlarına rağmen Türkiye'nin yaptığının binde birini yapmayan kalpazanlar nasıl kıbleye dönecek? Yaptıkları ibadet kabul görecek mi sanıyorlar. Onlara rahmet nazarıyla bakılacak mı sanıyorlar? Avrupa sahilinin kurtuluş sahili görülmesi de, yine bu Ortadoğu zavallılarının vebalidir. Adı İslam'la anılan Arap ülkelerinden, Hıristiyan ülkelerine sığınıyorlar. Ar bir değil ki, binlerce...
İslam bizden utanıyor. İslam'ı kirletmek için her şeyi yapıyoruz. Bazen ümmeti musalla taşındaki meyyit gibi görecek hale geliyorum. Hele şu sahile vuran, günahsız sabinin cesedi gibi manzaralarla karşılaşınca... Eminim ki, melekler sahile vuran Aylan'ın ruhunu semaya taşırken, bizim ruhumuzu da zemine çakmıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA