Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ferhat Göçer'in konseri

Ferhat Göçer, Açık Hava'da, 100 kişilik bir orkestra eşliğinde, kendisine yakışan bir konser verdi. Birkaç senedir o kadar güzel şarkılar söylüyor ki, 5 bin kişilik Açık Hava Tiyatrosu'nu, hem de yüksek fiyattan satılan biletlere rağmen, doldurmasına hiç şaşırmadım. Göçer'in 7'den 70'e her yaştan dinleyicisi var; hepsine hitap edebiliyor. Evvelki gece bütün popüler şarkılarını söyledi. Ayrıca müzikallerden ya da operalardan parçalar seslendirdi. Geçtiğimiz yaz Göçer'i, Bodrum Güverte'de dinlemiştim ve onun gibi değerli bir sanatçıyı daha farklı bir ortamda görmek istediğimi yazmıştım. İşte bu konser, bir anlamda, benim o dileğimin bir karşılığıydı. Bir yanda mehtap, bir yanda Göçer'in birbirinden güzel sevgi dolu mısraları:
"Dönmez olsun,dönmez olsun / Sensiz bu dünya dönmez olsun. / Sönmez olsun, sönmez olsun / İçimdeki ateş sönmez olsun / Bu şarkı bizim olsun, / Aşkıma son söz olsun / Gönlümün pınarında / Adın ceylanım olsun."
Ve bir önceki CD'sinden "Cennet": "Dünyaya bir daha gelsem sevgilim / Arar bulurum yine seni severim / Cenneti değişmem saçının teline / Ömrümün yettiği kadar seni severim."
Eskiden böyle romantik şarkılar çalarken, ışıklar karartılır ve herkes çakmak ya da kibrit yakarak eşlik ederdi. Teknolojiyle birlikte o iş de değişmiş; insanlar cep telefonlarının ışıklarıyla aydınlık veriyor... ateş böcekleri gibi. Aşkın bu kadar ayağa düştüğü günümüzde, hâlâ sevgiye dair sözlerin gönülleri fethetmesi ne güzel!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA