Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Sür eşeği Niğde'ye

Demokrat Parti ve Anavatan Partisi, birleşme yolunda ilerliyor. Buna, "Geçti Bor'un pazarı, sür eşeği Niğde'ye" derler. Tansu Çiller DYP ve Mesut Yılmaz Anavatan Genel Başkanı olduğunda, 1996'da, Anayol koalisyonunu bile gerçekleştiremediler. Her ikisi de vuruşurken, aradan Refah Partisi sıyrıldı. Anavatan ve DYP'ye oy veren merkez sağ seçmen, giderek küçüldü. 1991'de DYP % 27, Anavatan ise % 24 oy almıştı. Toplam oy oranı % 51'di. 1995'te % 39'a, 1999'da % 25'e geriledi; 2002'de ise, her iki parti de baraj altına düşerken, toplam oy oranı ancak % 14.5 oldu.
2007'de, halk, cumhurbaşkanlığı seçiminde askerle birlikte hareket eden her iki partinin liderini, Mehmet Ağar ile Erkan Mumcu'yu cezalandırdı. Ama bugün, Hüsamettin Cindoruk'un temsil ettiği çizgi, aynı çizgi. Yani halktan veto yiyen çizgi. Ayrıca, vatandaşın 2002'de tasfiye ettiği Mesut Yılmaz, gene siyasetin merkezinde, Cindoruk'un yanı başında. Bu durumda, "Ölü doğmuş bir hareket" demek için kehanet sahibi olmak gerekmiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA