Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Gülen'in kulaklarını çınlattık

Bir gece Bodrum'da, Ayhan Bermek, Enver Altaylı ve ben, uzun süre sohbet ettik ve Fethullah Gülen'in kulağını çınlattık. Enver Altaylı, sözü demokratik açılıma getirerek, hükûmete bir çağrı yaptı: "Fethullah Gülen'in okulları... Ben, Tayyip Erdoğan'ın yerinde olsaydım, Doğu ve Güneydoğu'da ciddi bir araştırma yaptırırdım. Acaba, Gülen'in okullarına devam eden çocuklardan hiç dağa çıkan var mı? Bu araştırmayı Milli Güvenlik Kurulu'na sunar ve o okulların özellikle bölgede yaygınlaştırılmasını bir devlet politikası haline getirirdim."
Gülen hareketine gönül verenlerin, 140 ülkede, yaklaşık bin okul açtıkları tahmin ediliyor. Bermek, sadece Tokyo'da 3 okul ve 6 kültür merkezinin bulunduğunu söyledi ve bin rakamını düşük buldu. Zira, son yıllarda, Amerika'da, Türk okullarının sayısı büyük hızla artıyor. Bunun sebebi, Hizmet'in "Charter School"ları satın alması. ABD devleti, bu okullara, talebe başına yüksek miktarda sübvansiyon veriyor. Amaç, nisbeten dar gelirlilerin yaşadığı fakir bölgelerde eğitimin yaygınlaştırılması...
Aramızda konuştuk. Bu şekilde Amerika'da 600 okul satın alınsa, -ki Gülen hareketi içinde bulunanlar buna çabalıyor- her okul yılda 200 mezun verse, bir yılda 120 bin Türk sempatizanı kişi hayata atılmış oluyor. Her yıl Ermeni tasarısı için lobi yapmaya çalışıyoruz. Oysa, eğitim vasıtasıyla, on binlere Türkçe'yi ve İstiklâl Marşımızı öğretebilir, onları kültürümüze aşina hale getirip, kendi saflarımıza kazanabiliriz. İşte Gülen hareketi buna gayret ediyor.
Ayhan Bermek, Gülen'i, Mevlana ile kıyaslayarak sohbete noktayı koydu: "Mevlana, 'Kim olursan ol gene gel' der; Fethullah Hoca ise 'Ben sana kadar gelirim' der 'Ateş düştüğü yeri yakar' sözüne mukabil, 'Ateşin düştüğü yer neresi olursa olsun beni yakar' görüşünü ifade eder."
Gördüğünüz gibi Bodrum'da sadece ikoncanlar konuşulmuyor. Ciddi meseleler de, gündeme gelebiliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA