Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Bir Türk müteşebbis

İstanbul, bayramda yağmurluydu. Ama ben, Allah'ın şanslı bir kulu olduğum için, o birkaç günü Antalya'da geçirdim. İnsan seyahatte yepyeni kişilerle görüşme, sohbet etme fırsatını buluyor. Bu defa da öyle oldu; Turan Avcı isimli 32 yaşında bir gençle tanıştım. Antalya Kemer'deki Vogue Oteli'nin sahibi. Vanlı; Fettah Tamince'nin memleketlisi ve arkadaşı.
Moskova'ya ilk gittiği yıllarda, 1996'da, Tamince ile ortak bir turizm şirketi işletmişler. Daha sonra mücevher işine girişmiş. Ama asıl servetini, inşaattan, "yap-sat"tan elde etmiş. Rusya'da herkesin konut peşinde koştuğu, bir koyup 5 alınan bir dönemde, çok para kazanmış. Kazancını Türkiye'ye getirmiş ve Antalya'da, deniz kenarında, Vogue Oteli açmış. 600 kişiden fazla insan çalışıyor. Daha ziyade Ruslara hitap ediyor; bu sayede doluluk oranını % 90'larda tutabiliyormuş.
Sovyet blokunun yıkılıp, irili ufaklı cumhuriyetlerin doğması, komünizmden kurtulan milyonlarca Rus'un da, servet sahibi olunca, Türkiye'ye seyahati cazip bulması, turizm sektörümüze çok yaradı. Hem de, işini bilen Türk müteşebbisleri geniş imkânlara kavuştular. İşte Turan Avcı da, Rusya ile temasın yoğunlaşması sonucu, fırsatları imkâna çeviren başarılı bir işadamı.
Türkiye'nin markalaşması, komşularıyla ilişkilerini sıcak tutması, siyasetin istikrar kazanması, yatırımların ülkemize yönelmesini kolaylaştırdı. Bütün bu olumlu faktörler bir araya gelince, Van'dan 19 yaşında çıkıp, Rusya'ya giden Turan Avcı, bugün, 32 yaşında, önemli bir servetin sahibi olarak karşımızda duruyor. Antalya'dan sonra Bodrum'a ve Ankara'ya da otel inşa etmeyi düşünüyor. Bu arada, Moskova'da, Fettah Temince ve Hüsnü Özyeğin ile ortak bir inşaat işi de mevcut.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA