Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Tatlıses: "Baba Telman"

Otel Genel Müdürü Cumhur Özen'le tanıştım; 36 yaşında; çok genç. Bu yaşta, nasıl böyle büyük bir otelin başına geçebildiğini sordum. Meğer, daha komi olduğu yıllardan, Çırağan Oteli'nden Telman'ı tanıyormuş. Cumhur Özen, komilikten, bellboyluktan bu noktalara kadar varmış. Kışın Spa turizmine önem vereceklerini söylüyor. Gerçekten, Mardan Otel'in, 8 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulan Spa merkezi, dünyanın en iddialıları arasında yer alıyor. Thalasso Terapi'den, Medical Spa'ya kadar çeşitli dallarda hizmet sunuyor. Thalasso Terapi, ısıtılmış deniz suyunun kullanıldığı, ödemi ortadan kaldıran, lenf drenajını sağlayan, vücudu canlandıran ve dinlendiren bir bakım türü. Medical Spa içinde hem akupunktur var, hem de iridoloji. İridoloji kelimesini ilk defa duydum. Meğer, göz irisinin incelenmesiyle, kişinin sağlık durumu tespit edilebiliyormuş ve potansiyel hastalıklar teşhis edilip, tedbir alınıyormuş. Bu arada 28 çeşit farklı masaj türü olduğunu söylemeyi de unutmayayım. Masajın yanı sıra, cilt bakımı da yapılıyor; cilt bakımında, isteğe bağlı olarak 24 ayar altın kullanılıyor. Spa merkezinin başında tecrübeli bir isim var: Şule Kara.
Anlat anlat bitmez.
Mardan Otel'in Genel Müdürü Cumhur Özen, Antalya'ya, İstanbul'dan çok daha fazla turist geldiğini söyledi. 2009'da, Antalya'ya gelen turist sayısı 6 milyon olurken, İstanbul 4 milyonda kalmış. Sadece deniz, güneş yok bu ilimizde. Bütün kış, güzel bir hava... Bunun yanı sıra golf; ayrıca spor kulüplerinin kamp kurup, antrenman yapabileceği çimenli sahalar ve hafta sonu kaçıp dinlenmek isteyenler için Spa merkezleri.
Oteli gezerken İbrahim Tatlıses'e de rastladım. Bir gün önce konser vermişti. Konserden sonra da, sabahlara kadar eğlenmişlerdi. Telman'ı bir de ondan dinledim: "Çok baba adam" dedi. "Civarda golf sahası yapacak, köylüden arazisini satın alıyor. Metrekaresi 2500 diyorlar; o, üzerinde göz kalmasın diye 3000 veriyor. Kendi kazanıyor ama, kazandırıyor da. Burada gidin bir kahvehaneye 'Telman kim?' diye sorun, şu cevabı alacaksınız: Baba Telman mı?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA