Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Türkiye'nin adı var

Türkiye ne kadar çok dışa açıldı, farkında mısınız? Hem de dünyanın en itibarlı "başköşelerinde" yer alıyor. Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesi için ABD'de. Evvelki gün (Çarşamba), Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un verdiği öğle yemeğine katıldı. Ban Ki-mun ve Obama'nın da yer aldığı şeref masasında, Rusya, Arjantin, Finlandiya, Çin, Polonya, Güney Kore cumhurbaşkanları ve İtalya Başbakanı Berlusconi ile birlikte yemek yedi.
Abdullah Gül ise, Suudi Arabistan'daydı. Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin açılış törenine onur konuğu olarak katılmıştı. Törene iştirak edenler arasında, Ürdün Kralı Abdullah, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Bahreyn ve Kuveyt emirleri, Bangladeş, Cubuti, Moritanya, Filipinler, Somali, Yemen ve Sudan devlet başkanları vardı.
Öyle bir görüntü ki, cumhurbaşkanı Ortadoğu ile Afrika'yı tutmuş; başbakan ise Batı dünyasının önde gelen liderleriyle iç içe.
AK Parti'nin her şeyine karşı çıksanız bile, dış politikadaki dinamizm ve iyi ilişkiler kurma çabası inkâr edilemez. Bir zamanlar, dünyada Türkiye'nin adı sadece anarşik eylemlerle, ya da doğal felâketlerle anılıyor diye üzülürdük. Artık her toplantıda, Türkiye'nin adı var. Sevinelim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA