Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Âlemlere aktık

Erol Evgin, The Plaza Oteli'nin barında cuma akşamları sahne alıyor. (Barbaros Bulvarı / Beşiktaş) Ben de, "Twitter'cıların tabiriyle" geçtiğimiz cuma, "âlemlere aktım". The Plaza'nın barı, aile ortamı gibi. Bu yüzden, "Âlemlere aktık" derken, alışılmışın dışında bir şeyler yapıldığı sanılmasın. Hep Erol Evgin'i sevenler buluştuk. Ben kendi hesabıma Evgin ailesinin 30 yıllık dostuyum. Kızları Elvan ile oğulları Murat, elimizde büyüdü diyebilirim. Emel Evgin'in ise, eksilmeyen sevgisi ve fedakârlığı ile o ailenin çimentosu olduğunu yıllar içinde daha iyi anladım.
Bu sene, Erol Evgin'in repertuvarı geçen seneninkinden bile iyi. Aşağı yukarı bütün sevdiğimiz şarkılarını seslendirdi; çok güzel hikâyeler de anlattı. Hikâye veya tekerlemeleri şarkıların arasına serpiştiriyor. Seçtiğim bir cümleyi sizlerle paylaşayım: "Kula belâ gelmez Hak yazmadıkça; Hak belâ yazmaz kul azmadıkça".
Ve tabii şarkılar... "Evlerin ışıkları bir bir yanarken / Bendeki karanlığı bir de bana sor", "Daha seni ilk gördüğümde / Daha elini tuttuğumda / Yaşamaya şimdi başlıyorsun dedim kendi kendime... / Öyle çok sevdim ki seni / Öyle çok ki anlatamam / O bir yılın anlamını / Bin yıl geçse de unutmam", "...Hani eski bir resme bakarken / Hani yılları sayar da insan / Hani gözleri dolar ya birden / İşte öyle bir şey...", "Herkes bir şey aldı götürdü benden / Kimi umutlarımı, kimi inançlarımı, kimi en güzel duygularımı... / Bugünlerimi, yarınlarımı / Sen başkalarına benzeme sakın / Hep böyle kal, hep bana yakın", "Bende bitip tükenmeyen umut olmasa / Ferhat'ın dağları delen sabrı olmasa / Bir de cana can katan o / Sevdan olmasa, sevdan olmasa / Bu hayat çekilmez..."
Başka sanatçılardan da söyledi Evgin; en güzellerini: "Boğazında düğümlenen hıçkırık olayım / Gözlerinden damlayamayan göz yaşı olayım / Unutma beni, unutama beni" (Esmeray) "Gözlerinin içine başka hayal girmesin / Bana ait çizgiler dikkat et silinmesin" (Zeki Müren)
Erol Evgin, bizler için bir nostalji. Ama günümüzdeki mekanik ilişkilerin dışına çıkıp, gerçek aşkı arayan gençlerin çaresizliğine de bir umut kapısı olabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA