Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Sinema-Tarih Buluşması

Yoğun siyaset içinde sanat faaliyetlerini de takip etmek gerekir. Meselâ 12. İstanbul Uluslararası Sinema-Tarih Buluşması başladı. Bu tematik festival, TÜRSAK Vakfı sayesinde 12 yıldır kesintisiz yapılabiliyor. Vakfın Başkanı Engin Yiğitgil, bu gibi faaliyetlerin vazgeçilmez bir ismi. Antalya'da, CHP'li Belediye Başkanı gelinceye kadar, Uluslararası Film Festivali'ni de büyük bir başarıyla yürütüyordu. Bu sene, Antalya Film Festivali biraz sönük geçtiyse, sebebi, Yiğitgil'in dışlanmasıdır. Bizde maalesef, tecrübeye ve bilgiye saygı yok.
İstanbul Uluslararası Sinema-Tarih Buluşması'nın sponsorluğunu Metro Grup yapıyor. Filmler, Alkazar Sineması ve Fransız Kültür Merkezi'nde, 11-17 Aralık arasında oynayacak. Biletler, öğrenciler için 4 TL'den, diğer seyircilere 5 TL'den satılıyor. Fransız Kültür Merkezi'ndeki film gösterimleri ise ücretsiz olacak. Tematik bir festival olduğu için, Cannes, Berlin, Toronto gibi prestijli film festivallerinden ödül ve övgülerle dönen nitelikli filmler, bazı bölüm başlıkları altında tasnif edilmiş. "Avrupa Kültürleri Buluşması", "Yeni Keşifler", "Dünya Festivallerinden", "İnsan Hakları" ve "Polonya Sinemasına Bakış"...
Bir de, moderatörlüğünü İlber Ortaylı'nın üstleneceği, "İmparatorluklar Başkenti İstanbul'un Avrupa Kültürleri Üzerindeki Çok Yönlü Etkisi" konulu panel var. (Web adresi: http://sinematarih.tursak. org.tr)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA