Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Örtbas etmeyelim

Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaptı. Balyoz Harekât Planı'nın, Tatbikatlar Programı'nda yer aldığını söyledi. Meğer bütün okuduklarımız bir senaryoymuş; ciddiye alınmaması gerekiyormuş!
Oysa kime sorarsanız sorun, Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin, -amacı, meşru iktidarı devirmek olan- bir harp senaryosu hazırlayamayacağını söyler.
Balyoz Harekât Planı'nın vazife bölümünde hedef şöyle anlatılıyor: "Balyoz Komutanlığı, ülke bütünlüğünü korumak, milli birlik ve beraberliği sağlayarak muhtemel bir iç savaşı ve kardeş kavgasını önlemek ve laik demokratik düzenin işlemesine mani olan sebebleri, bir daha hortlamamak üzere ebediyen ortadan kaldırmak maksadıyla, derhal, AKP hükûmetini iktidardan uzaklaştıracak ve mevcut irticai yapılanmayı şiddetle bertaraf ederek, belirlenen kadroları iktidara getirerek, laik devlet otoritesini ve varlığını yeniden tesis edecektir."

***

Genelkurmay Başkanlığı, bunun, bir plan semineri olduğunu, 2003-2006 yılı Tatbikatlar Programı'nda bulunduğunu, dış tehdide ilişkin harekât planlarını geliştirmek ve ilgili personelin bu konuda eğitimini sağlamak hedefini güttüğünü belirtiyor. Yapılan açıklamada, "Aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin ortaya atılan iddiaları kabul etmesi mümkün değildir" deniliyor.
Sayın Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri, kusura bakmayın ama esas, aklı ve vicdanı olan hiçbir kimse, camilerin bombalanması, kendi uçağımızın vurulması gibi eylemleri de ihtiva eden, amacı da, meşru iktidarı devirmek olan bir planın, dış tehdide karşı personeli eğitme hedefini taşıdığına inanamaz. Suçluları gizlemeyiniz. Suçu örtbas etmeyiniz. Yargıya yardımcı olunuz ki, artık bu darbe heveslilerini temizleyebilelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA