Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Zaman aşımı

Geçenlerde, Sultanahmet'teki Adliye'ye gitmiştim. Savcı, önemli bir noksana dikkatimi çekti. Basın Kanunu'na göre, yazılanlardan dolayı zaman aşımı 2 ay. Ama Türk Ceza Kanunu (TCK), internette çıkan yazılar için, 8 yıllık zaman aşımı süresi tanımış. TCK'nın 5. maddesinde, "Bu kanundaki genel hükümler, özel kanunlara da uygulanır" deniliyor ve hiçbir istisna gösterilmiyor. Her gazete, aynı yazıyı internet sitesinde de yayınladığı için, zaman aşımı da otomatik olarak 8 yıla çıkıyor.
Basın kuruluşlarını, özellikle de yeni oluşan Salih Memecan başkanlığındaki Basın Derneğini harekete geçmeye davet ediyoruz. Gazetecileri, yıllarca mahkeme kapılarında sürünme tehlikesiyle karşı karşıya bırakan TCK'nın 5. maddesinde basın ile ilgili bir istisna hükmü yer almalı. Gazetelerde yayınlanan yazılar, aynı gazetenin internet sitesinde çıkınca, gene zaman aşımı süresi 2 ay olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA