Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Rahibeler

"Rahibe" konusuna girmek istiyorum. CHP Avcılar İlçe Başkanı ile Belediye Başkanı, başörtülüleri rahibeye benzetirken, amaç, başını örtenleri kötülemekti. Ama, aslında rahibeler, kendilerini Allah'a vakfetmiş, dindar ve temiz insanlardır. Bir anlamda İslâmiyet gereği başını örtenle benzer niyetleri paylaşırlar; örtünmelerinin sebebi, cinselliği geri plana atmaktır.
Onlar ayrıca evlenmezler, mal mülk edinmezler; sürekli dua ederler. Meseleye bu açıdan bakınca, "Başını kapattın, rahibe gibi oldun" demek bir hakaret sayılmaz. Kaldı ki, Katolikler için konuşuyorum, 1960'larda Papa'nın kararıyla çoğu başını açtı. Bir rahibe okulu olan Notre Dame de Sion'da okuduğum için onları tanıyorum. Ama tekrar edeyim: CHP'nin maksadı, elbette, başörtülüleri övmek değildi. Aynı zihniyette olanların sık sık başını kapatanlar için "Rahibe" tanımını, aşağılayıcı bir tabir olarak kullandığına şahit oldum. Fakat, bu tartışma içinde, rahibelerin de hakkı yenilmesin istedim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA