Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP'de cadı kazanı mı kaynıyor?

"Gerçek Gündem" isimli bir site var. Bu sitede CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin yazıyor. Gerçek Gündem, CHP görüşlerine yakın bir site. Orada yorum yapan ve sitenin sahibi olan Barış Yarkadaş, meşhur afiş olayıyla ilgili şu bilgileri veriyor; yazının başlığı "Kılıçdaroğlu'na çelme takılıyor" Yarkadaş'ın, CHP içinden aldığı bilgilere göre, sorumluluk, İstanbul CHP İl Başkanı Berhan Şimşek'e ait. Bir kaynak, Barış Yarkadaş'a şunları söylemiş: "Tartışma yaratan afişler aynı zamanda broşür haline getirildi. Biz bunlardan 10 bin tane dağıttık. Afişleri CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar, Meclis üyesi Ali Oral ve Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci yaptırttı. İl Başkanı Berhan Şimşek'in de bilgisi vardı. Çünkü 10 bin adet de broşür yaptırılmıştı. Ama basın üzerine gidince, herkes, bilmiyorum numarasına yattı."
Kemal Kılıçdaroğlu'nun da takip ettiği, CHP'ye yakın Gerçek Gündem sitesinin sahibi Barış Yarkadaş'ın yorumu şöyle: "Karşınızda İstanbul'u emanet ettiğiniz il başkanınız var. Size onlarca gazetecinin yanında 'Bu işle ilgimiz yok' diyor. Kılıçdaroğlu herkesi kendi gibi sandığı için araştırma yapma ihtiyacı duymuyor... İl Başkanı Berhan Şimşek, Kılıçdaroğlu'na doğruyu neden söylemedi? Ben burada iyi niyet değil, kasıt arıyorum. Kılıçdaroğlu'nun, 'Türban sorununu çözeceğim' demesinden iki gün sonra, bu afişin sokaklara astırılması yükselen CHP'ye çelme takmaktır; Kılıçdaroğlu'nun başarısız olmasını istemektir. Hesapların, 12 Eylül sonrasına göre yapıldığı gün gibi aşikârdır. Bugüne kadar, İstanbul'a bir tek afiş bile yapıştırmamış olan Berhan Şimşek, neden son bir hafta kala bu gayrete girişti? Kimden talimat aldı? Şimşek ve önderleri yoksa sandıktan 'Hayır' çıkmasından mı çekiniyor? Genel Başkanlık hesaplarının suya düştüğünü görünce paniklediler mi? Sözcü gazetesinde, rakibi gördüğü CHP'lilerin aleyhine yazı yazdırtıp, sonra da partinin imkânlarını kullanarak, 'Bu yazıyı mutlaka okuyun' SMS'leri yollayan Şimşek, Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir lideri yanıltmanın bedeli olduğunu düşünmüyor mu? ... Kılıçdaroğlu'na karşı parti içinde muhalefet örgütlenmek isteniyor. Bu da, Kılıçdaroğlu 'itibarsızlaştırılarak' yapılmaya çalışılıyor. Bunların CHP içindeki statükonun temsilcileri olduğu belli.... İstanbul İl örgütünün içindeki bazı isimler, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağza alınmayacak sözler sarf etme cüretini kendisinde görebiliyor. Bir milletvekili 'Kemal Bey haddini bilecek' diyebiliyor."

***

Bu yazılanlar, Tayyip Erdoğan'ın "Referandum sonuçlarına göre CHP'de kıyamet kopacak" sözlerini de doğruluyor. Bir de işin, para pulla ilgili kısmı var. Gerçek Gündem sitesinin sahibi Barış Yarkadaş, o hususlara da temas etmiş: "Avcılar CHP İlçe Başkanı Bayram Acar, CHP'li Belediye Başkanı Değirmenci'den ihale alıyor sık sık." Kılıçdaroğlu, biraz da, CHP'li belediyelerdeki akçeli ilişkilere göz atsın diyorum. Avcılar'da ihaleler nasıl yapılıyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA