Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Özür beklentisi

Hepimiz Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki hakkındaki iddialarını hatırlıyoruz. Her iddiayla ilgili Özhaseki, Kılıçdaroğlu'na dava açtı. Şimdilik bunların 3'ünü kazandı; diğerleri devam ediyor.
Birinci davanın konusu, 13 Aralık 2010'da, bütçe görüşmeleri sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun elindeki kırmızı dosyayı göstererek yaptığı konuşmaydı: "Hacı Ali Hamurcu'nun itiraflarından Mehmet Özhaseki'yle ilgili bölümler çıkarıldı mı? Kayseri Belediyesi'nde 17 kişilik çete var.
Çete arasındaki uyuşmazlık nedeniyle bir ihbarda bulunulmuş.
"
İkinci dava, Uğur Dündar'ın yönettiği Arena programında Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri: "Rüşvetin paylaşılmasından öte bir şey var burada. Bir ucunda belediye, bir ucunda vilayet, bir ucunda adliye..."
Üçüncü dava konusu, 4 Aralık 2011'de İzmir mitingindeki beyanları: "Başbakanın yoldaşıysan soy soyabildiğin kadar... Kayseri'ye rüşvet defterini gönderdik. Cumhurbaşkanı ve Başbakan kefil oldu."
Üç dosyadan Kılıçdaroğlu toplam 50 bin liraya mahkûm oldu. Ama bence para cezasından ziyade, iftiranın tescil edilmesi daha önemli. Acaba, Mehmet Özhaseki'den bir özür dileyecek mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA