Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Redhack 2'nci belge

Redhack, Jandarma İstihbarat'a ait 18 Mayıs 2013 tarihli bir başka bilgi notu yayınladı. Burada, Suriye'de faaliyet yürüten El Kaide terör örgütü yanlısı gruplara ulaştırılmak üzere, 63 E 3436 plakalı araç ile patlayıcı yapımında kullanılan yardımcı malzemeler gönderilmesinin planlandığı duyumuna yer veriliyor. Ayrıca bombayla tuzaklanmış 3 adet araçtan söz ediliyor:
Lancer marka koyu renkli 022506 plakalı (Suriye plakası) araç.
Kia Rio marka gri renkli 667512 Şam plakalı araç.
Suriye İdlip kentinde bulunan siyah renkli Şam plakalı (plakası tespit edilmemiştir) Saab marka bir araç.
İstihbarat notunda, söz konusu 4 aracın Suriye'ye yönelik bir eylemde kullanılacağı bilgisi verildikten sonra, Suriye'nin Rakka şehrinde El Nusra çerçevesinde faaliyet gösteren şahısların 23 Nisan 2013'te Mazda 323, Kia Rio ve modeli tespit edilemeyen toplam 3 araca bomba düzeneği yerleştirildiği, bu araçların ülkemize yönelik bir saldırıda kullanılacağı bilgisi de veriliyor.

***

Redhack'in yayınladığı Jandarma İstihbarat'a ait yukarıdaki not, bazı sitelerde yanlış değerlendirildi ve Reyhanlı saldırısının El Nusra tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği bu nota dayandırılarak ileri sürüldü. Oysa benim anladığım kadarıyla, not Reyhanlı saldırısının El Nusra tarafından gerçekleştirildiğinden ziyade, bir başka vahim duruma parmak basıyor: Türkiye'den El Kaide yanlısı gruplara ulaştırılmak üzere patlayıcı madde ve küçük hassas cihazların gönderildiği, El Nusra yanlısı grupların da Türkiye'ye yönelik bir saldırıda kullanılmak amacıyla, 3 araca bomba düzeneği yerleştirildiği bilgisi mevcut.
Vahim diyorum, çünkü Türkiye böyle işlere karışıyorsa, Suriye'den de misilleme gelmesini doğal karşılayabiliriz. Ama neticede bütün bunlar istihbarat notu. Kesin ve ispatlanmış bir malûmat değil.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA