Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

New York ve domuz gribi!

Geçen hafta New York'ta pasaport kontrolünde beklerken, ABD'li görevlinin önündeki kolonya benzeri dezenfekten ve de maskeler dikkatimi çekmişti. Zorunlu olmadığı belliydi, nitekim önümdeki yolcular hiç oralı olmadı. Sıra bana geldiğinde; görevli, pasaportumu uzatırken, 'Biliyorsunuz ülkemizde domuz gribi var. İsterseniz maske alın' dedi. Ben de teşekkür ettim ama almadım.
New York'taki ilk günümde domuz gribi ile ilgili tek bir haberi USA Today'den okudum. İki kişinin ölümüyle ilgili bir semtteki huzursuzluktan söz ediliyordu. Sonra ne TV'de ne de gazetelerde abartılı haberlere rastladım. Hal böyle olunca insan şaşırıyor. ABD sanki domuz gribi hiç yokmuş gibi bir davranış içerisinde. Oysa ki ilk vaka ABD'nin komşusu Meksika'da ortaya çıkmış ve ABD'ye de hızlı giriş yapmıştı.
Kendi aramızda, domuz gribi ile ilgili niye Türkiye'de bu ülkelerden daha çok bir alarm havası oluştuğunu konuştuk durduk.
Birkaç gün sonra New York'tan İstanbul'a havalandığımızda, domuz gribi nedeniyle dağıtılan ve adres bilgisi istenen bir form doldurduk. Hostes bir de uyarı yaptı. Formu doldurmayanlar uçaktan indirilmeyecekti.
Neticede uçaktan inmek için beklerken, kapıda iki maskeli sağlık görevlisi tüm yolculara ait formları alıp, inceleyip, ateşli yolcu olmadığı konusunda kendilerince emin olduktan sonra bizlere iniş izni verdi.
Tüm bunları biraz abartılı buldum ama tabii hiç birimizin New York'tan daha önceki uçaklarla inen birkaç yolcuda domuz gribi virüsü çıktığından ve de Türkiye'nin alarma geçtiğinden haberi yoktu o sırada. İşin ilginç yanı, dün gazetelerde verilen bilgiye göre, ABD'deki doktorlar bu yolcuları basit grip ilaçları ile uğurlamış, uçağa binmelerinde de hiçbir engel çıkartmamıştı.
Açıkçası benim kafam karıştı.
Niye ABD giriş ve çıkışında bu konuya ilişkin hiçbir önemli engelleme ya da uyarı bulunmuyor?
Yoksa domuz gribi, 'termal kamerayla yakalamak' gibi, özellikle bizim ülkemizde gereğinden fazla mı abartılıyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA