Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Dice Kayek, İstanbul'un sembollerini elbise yaptı

PARİS'TE MÜTHİŞ TÜRKİYE TANITIMI

IMF toplantısına gelen yabancı bankacıların özellikle Çırağan Sarayı'ndan gördükleri Boğaz manzarasıyla nasıl büyülendiklerini birkaç gündür izliyorum.
İzlediğim bir diğer konu da Türkiye Mevsimi'ne ev sahipliği yapan Fransızlar'ın tanıdıkça, dinledikçe Türkiye'ye nasıl da başka bir açıyla bakmaya başladıkları. Özellikle Paris'te Türkiye'ye ait pek çok önemli değer adeta geçit yapıyor.
Bu hafta Paris'te Eyfel Kulesi Türk bayrağının renklerinde ışıklandırılacak ve de Paris'in ünlü sergi mekanı Grand Palais'de 'Çağlar Boyu İstanbul' konulu sergiyi Cumhurbaşkanı Gül ve Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy birlikte açacak.
Hal böyle olunca benim de yolum en çok Paris'e düşüyor bu yıl. Önümüzdeki günlerde size izlenimlerimi aktaracağım ancak şimdi, geçen hafta sonu Paris'in ünlü Ritz Oteli'nde modacı kardeşler Ece ve Ayşe Ege'nin Dice Kayek markası için düzenlediği tüm gün süren 'Kontrastlar Şehri İstanbul' ekspozisyondan söz etmek istiyorum.
Paris'in en eski ve en ihtişamlı otellerinden biri olan Ritz'in Paris Moda Haftası nedeniyle popülaritesi bin kat artmış durumda. Öyle ki Vogue'un efsane baş editörü Anna Wintour başta pek çok ünlü isim bu otelde kalıyor.
Otelin barı, Dice Kayek sergi ve daveti için gün boyu farklı bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Yani İstanbul'un 20 sembolünün özel fotoğrafları ve onlardan esinlerek koleksiyon hazırlayan Ece Ege'nin müthiş elbiseleriydi bu kez Paris'te geçit yapan.
İstanbul'un kumruları müthiş bir beyaz elbisede hayat bulmuş, gece hayatı da ışıltılı siyah bir elbiseyle izleyiciye sunulmuştu. Benim en çok hoşuma giden parçalardan biri, yakında ünlü moda dergisi Glomour US tarafından Victoria Beckham'a giydirilecek olan Dolmabahçe Sarayı'nın kış bahçesinden esinlenerek tasarımı yapılan mini toz pembe dantel elbiseydi. Tabii Topkapı Sarayı'nda sergilenen Kaşıkçı Elması'nın hayat bulduğu üç elbiseyi ve de İstanbul'un kubbelerinin, lokumunun, bezesinin, lalelerinin, Galata Köprüsü'nün Ece Ege tarafından elbiselere nasıl da muhteşem bir şekilde yansıtıldığını size anlatmam belki çok zor.
Bugün ben ancak birkaç fotoğrafı köşeye koyabiliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA