Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Çarmıklı, fason üretim yaptıkları Eczacıbaşı'nın jel üretmesine tepki gösterince ortalık karıştı!

Domuz gribi virüsünü öldürdüğünü üniversite raporuyla da kanıtlayan anti bakteriyel el temizle jeli Pürel'i üreten Çarfarma şirketinin sahibi Osman Çarmıklı'yla yaptığım röportajı okudunuz.
Osman Çarmıklı, özetle herkesin bir anda el temizleme jeli üretmeye başladığını, merdiven altına dahi inen üretimin sağlık için büyük tehlike yarattığını söylemişti. Çarmıklı ayrıca Eczacıbaşı gibi büyük grupların da bu üretime girmesini, bir dönem kendilerine fason üretim yaptığı için de yadırgadığını dile getirmişti. 'Bu durumu hayretler içinde seyrediyorum' demişti.
Sanıyorum bu röportajdan sonra ortalık biraz karıştı.
Çarmıklı'nın, 'Biz Eczacıbaşı'na fason üretim yaptığımız için onların teknik adamları bizim tesisin içindeydi.
Yani bir gün bu üretime girecekleri aklımıza gelmedi'
sözleri Eczacıbaşı Grubu'nda tepki yarattı.
Bu yıl anti bakteriyel jel üretimine başlayan Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Genel Müdürü Volkan Tüzel, hiçbir zaman Çarfarma'ya fason jel üretimi yaptırmadıklarını ancak, Gebze'deki kendi fabrikalarının kuruluş sürecinde Egos markalı saç jölesini Çarmıklı'nın tesislerinde yaptırdıklarını söylüyor.
Tüzel, 'Söz konusu jölenin geçici süre ile gerekli tüm formül ve üretim metotları da, tarafımızdan sağlanarak, bir gizlilik anlaşması çerçevesinde Çarfarma adlı kuruluşa verilmiştir' diyor.
Bu arada öğreniyorum ki 2009 yılının ocak ayında formülasyon çalışmalarını tamamlayan Eczacıbaşı, Selin HijyenMax Antibakteriyel jel üretimini Gebze'de AB standartlarına uygun olarak kurduğu fabrikasında yapıyor. Tüzel, kimseden formül almaya ihtiyaçları olmadığını da "Söz konusu fabrika, Türkiye'nin ürün geliştirme ve Ar-Ge amaçlı en kapsamlı laboratuarına sahiptir' cümlesiyle savunuyor.

Formül literatürde var!

Volkan Tüzel, jel formülünün, literatürde bilinen baz formüller üzerine katma değer yaratan ilaveler yaparak elde ettiklerini, gerekli testlerin ardından TSE Antibakteriyel Etkinlik Belgesi aldıklarını ve TSE Deney Laboratuarları'nda yapılan araştırmalar sonucu ürünlerinin 10 saniyede bakterilerin yüzde 98'ini, 30 saniyede de yüzde 99'9'unu öldürdüğünü raporlarla test ettiklerini söylüyor.
Özetle Eczacıbaşı Grubu, 'Bizim kimseden formül almaya ihtiyacımız yok. Zaten bu formül gizli bir formül falan da değil' demeye getiriyor.
Osman Çarmıklı bana piyasada küçük büyük herkesin jel üretmeye başladığını söylemiş ve hatta hiç alakasız kimselerin jel üretmek için formül arayışına girdiğini ve Çarfarma'nın eski çalışanları kanalıyla formülü almaya çalıştıklarından söz etmişti.
Tabii bu sözünü ettiği tehlikeli merdiven altı üretimlerdi. Ama bir dönem fason üretim yaptığı Eczacıbaşı Grubu'nun da jel üretimine girmesine de kırılmıştı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA