Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Çocuğunuzu Yale'e göndermeniz hayal değil desem size…

BÜYÜK İKRAMİYE BANA ÇIKMADI DİYE ÜZÜLMEYİN

Yeni yılın ilk gününde büyük ikramiye size çıkmasmadıysa üzülmeyin, çünkü yaşamda daha çok fırsat var.
Eğer çocuğunuz dünyanın en iyi üniversitelerinden Yale'e kabul edilirse ve sizin geliriniz yılda 60 bin doların aldındaysa, sizin hiçbir ücret ödemenize gerek kalmadan Yale'e gidebiliyor. Türkiye'de yaşayan insanların yüzde 90'dan fazlasının böyle bir gelire sahip olmadığı bilinen bir gerçek olduğuna göre, bu fırsatın ne kadar büyük bir kesimi içine aldığını düşünebiliyor musunuz?
Şimdi söyleyin bana, bundan büyük ikramiye olur mu?
Yok eğer çocuğumu boş verin benim için ne imkanlar var diyorsanız, Yale'de sizin için de imkanlar var. Eğer 30 ile 50 yas arasındaysanız ve önemli bir başarınız varsa, Yale'de World Fellow olabilirsiniz.
Sonrası muhteşem. World Fellow olarak 4 ay Yale'de geçiriyorsunuz.
Havaalanından limuzin ile karşılanıp, Yale'in sizin için ayarladığı eve yerleşiyorsunuz. Geldiğinizde buzdolabınızın dahi dolu olduğunu görüyorsunuz. Yale sadece evinizi, sağlık sigortanızı değil, oradayken maaşınızı dahi ödüyor.
Dört ay boyunca dünyanın gündemindeki konuları en yetkin kişilerle değerlendirme fırsatı buluyorsunuz:
Küreselleşmeyi İngiltere eski Başbakanı Blair ve Meksika eski Başkanı Zedillo ile, iklim değişikliğini Nobel Barış ödülü sahibi Pachaurie ile, ekonomiyi son ekonomik krizi ilk tahmin eden ekonomistlerden Robert Schiller ile, Amerikan siyasetini 2004 Başkan adayları arasından en ilginci olan Howard Dean ile, stratejiyi Paul Kennedy ile konuşuyorsunuz. İlgilenenler için 2010'da programa katılmanın başvuru son tarihi 15 Ocak.

Brookings Enstitüsü

Programın detaylarını 2009'da World Fellow olarak davet edilen Hakan Altınay'dan dinledim.
Altınay Türkiye'nin AB üyeliği konusunda 2004'den beri calışan Bağımsız Türkiye Komisyonu'nun kuruluşuna ve calısmalarına katkısı ve Türkiye'deki reformlara katkıları için Yale'deki programa davet edilmiş.
Altınay şimdi de dünyanın en iyi düşünce kuruluşu seçilen Brookings Institution (Brookings Enstitüsü) için küresel vicdan ve üniversite gençliği konusunda çalışmaya başlayacak. Böylece Brookings de İstanbul'da varlık gösterecek.
Dolayısıyla büyük ikramiye size çıkmadı diye üzülmeyin. Dünyada güzel şeyler de oluyor.
Bu vesile ile 2010'da sevdiklerinizle mutlu ve sağlıklı bir yıl geçirmenizi dilerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA