Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Sabancı Vakfı bu kez cinsiyete duyarlı bütçe için kolları sıvadı!

Önceki gün Güler Sabancı'nın davetiyle Sabancı Vakfı'nın yeni projenisinin tanıtım toplantısındaydım. Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı için Vakıf 1.7 milyon liralık bir bütçe ayırmış.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılarak destek verdiği proje için aralarında Çanakkale, Aydınve Ordu'nun da olduğu 10 pilot şehir belirlenmiş. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan proje kapsamında her alanda toplumsal cinsiyeti gözeten bütçe yapılacağını öğreniyoruz. Her veriye de toplumsal cinsiyet ayırımı yapılarak bakılacakmış. 11 Ekim'in Dünya Kız Çocukları Günü olması nedeniyle, Güler Sabancı Türkiye'de bu kapsamda yapılan ilk proje olmasını önemsiyor.
Ne güzel ki Türkiye'de kadınlar üzerine çalışan sivil toplum örgütlerinin sayısı arttı. Sabancı Vakfı'nın vakıf ve dernekleri teşvik eden programlarının da bu artış da bir etkisi oldu. Güler Sabancı 3 yıl sürecek olan projeyi anlatırken, kadınların bütçelerde görünür kılınması için çaba sarfedeceklerinin altını çiziyor ve Sabancı Holding İnsan Kaynakları yönetiminde de bu konuya önem verdiklerini hatırlatıyor.
Bakalım önümüzdeki aylarda cinsiyete duyarlı bütçe konusunda hangi gelişmeler yaşanacak?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA