Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok heyecanlıyım Taksim’e tam bir opera binası yapacağız

Yurtdışından pek çok gazetecinin İstanbul'da olduğu, İstanbul Bienali'nin açılış yaptığı, dünyaca ünlü Çinli sanatçı Ai Weiwei'nin büyük ses getiren sergisinin Sakıp Sabancı Müzesi'nde açıldığı, Yapı Kredi Kültür ve Sanat Merkezi binasının görkemli bir tadilattan sonra üstelik de İlhan Koman'ın paha biçilemez Akdeniz Heykeli'yle Beyoğlu'nda arz-ı endam ettiği, sanat fuarı Contemporary İstanbul'un İstanbul'da yaşayanların ve yurtdışından gelenlerin akınına uğradığı hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağdaş kültür ve sanat açısından yaptığı önemli bir açıklamayla taçlandı. Ancak Erdoğan'ın yaptığı konuşmada öne çıkan çok konu olunca, "çok heyecanlıyım" diyerek anlattığı önemli bir konu geride kaldı.
Atatürk Kültür Merkezi'yle (AKM) ilgili tartışmalar bu ülkede en çok gündemi kaplayan konulardan biriydi oysa.
Sonuçta yıkılacağı kesinleşmişti.
Bu kez de yerine nasıl bir proje geleceği en büyük merak konusuydu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuyu bizzat takip ettiği için de projenin ne aşamada olduğu konusunda kimse Erdoğan'dan önce konuşmak istemiyordu. İşte o merak tam anlamıyla üstelik de Erdoğan tarafından ATV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programında giderildi.
Bir kere öğrendik ki Türkiye'nin önemli mimarlarından merhum Hayati Tabanlıoğlu tarafından yapılan AKM binasının yeni projesi de yine Tabanlıoğlu Grubu tarafından yani bu kez Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu mimar Murat Tabanlıoğlu ve ortağı Melkan Gürsel tarafından hazırlanmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da büyük beğenisini kazanmış.
Erdoğan'ın konuşmasının satır aralarında bakın neler var:
"Taksim'e tam bir opera binası yapıyoruz.
Çok heyecanlıyım.
Lansmanını bizzat kendim Beştepe'de iki ay sonra yapacağım.
Hedefimiz 2018 yılı sonuna kadar projeyi bitirmek.
3 balkonlu, 2 bin 500 kişilik bir salon olacak.
Harbiye Kongre Merkezi'ni yapacağımız zaman, 'Biz en iyisini yapacağız' dedik ama inanmadılar. Bu kez de en iyisini yapacağız. Çok amaçlı kullanılacak. Sadece opera gösterileri olduğu zaman açılıp, kapanmayacak.
Küçük salonlarında yıl boyu etkinlik, toplantı olacak.
Tabanlıoğlu Grubu çok güzel bir proje ortaya çıkardı.
Dış cephe giydirmesi hayranlık uyandıracak. Muhteşem bir eser olacak." Sanırım her konuda, her tartışmada karpuz gibi ikiye yarılan Türkiye, Atatürk Kültür Merkezi konusunda aynı duyguda buluşacak.
Ne dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA