Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Ülkenin doğru tanıtımı için iş başa düştü dedik, geldik!

Başbakan Binali Yıldırım, onur konuğu olarak katıldığı TÜSİAD YİK toplantısında, 2018'in kolay bir yıl olmayacağını ve bu nedenle gereken tedbirleri aldıklarını, büyümeden de vazgeçmeyeceklerini söylemiş. Tam da aynı saatlerde biz de Miami'de Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ile birlikte dünyanın en büyük sanat fuarlarından biri olan Art Basel Miami'de sohbet ediyorduk.
Çağdaş sanatın en büyük destekçilerinden biri olan Akbank, Ali Güreli önderliğinde bugün dünyanın sanat takviminde kendine hatırı sayılır yer edinen İstanbul Contemporary'nin de başından beri ana sponsorluğunu yapıyor ve Türkiye'nin varlığını sanatla duyurmak için son yıllarda yurtdışındaki sanat fuarlarında da davetler vererek dikkat çekmeye çalışıyor.
İşte Suzan Sabancı Dinçer de 2018'in tüm dünya için 'bilinmeyenlerle dolu bir yıl' olduğunu kabul ediyor ama hemen ekliyor: "Dünya durmuyor.
ABD'ye bakın faizler, vergi önemli konular ama şu an herkes Miami'de. Sanatın gücü bu. İnsanlar kopamıyor. Akbank olarak istihdam sağlıyoruz, müşterilerimizin yatırımlarını finanse ediyoruz, ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Öte yandan da diğer sorumluluklarımızla ilgileniyoruz. Örneğin, 2018'de İstanbul dünya sanat çevrelerini kendisine çeksin diye biz de elimizden geleni yapıyoruz. Kültür ve sanat insanları birleştiriyor. Rahmetli Sakıp amcam, yıllar önce hat koleksiyonlarını alıp ABD'deki müzelere getirdiğinde, Türklere olan bakış açısını değiştirdi. Şimdiyse İstanbul Contemporary çok güzel işler yapıyor. Biz de onları hep destekliyoruz. Yurtdışında verdiğimiz davetlerde İstanbul olarak biz de varız diyoruz. Buralardan iletişime geçtiğimiz herkes Türkiye'nin gönüllü elçisi oluyor. Biz o elçileri artırmaya çalışıyoruz."
Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye'nin yurtdışında doğru ve iyi tanıtımını yapmanın önemine değinirken, "Biz de iş başa düştü dedik, böyle bir davetin organize edilmesine öncülük ettik" diyor.
Contemporary İstanbul, bu yıl 14-17 Eylül tarihlerinde İstanbul'da 80 bin sanatseveri buluşturmuştu. Maimi'de Türk ve uluslararası sanat camiasından 150 ismin katıldığı Contemporary İstanbul ve Akbank davetinde Ali Güreli ile de sohbet ettim. 24 fuarın aynı anda düzenlendiği ve 5 bini aşkın galerinin yer aldığı çağdaş sanatın en önemli duraklarından Art Basel Miami'de Türkiye'nin sesini duyurmaya çalıştıklarını söylüyor ve 2018'de özellikle Uzak Doğu'da çağdaş sanat sergileri yapmaya başlayacaklarını anlatıyor. "Buralarda sesimizi duyuruyoruz. Batı sermayesini çekmek zor. O nedenle Asya'ya bakıyoruz. Çin'i nasıl çekeriz diye uğraşıyoruz bir yandan. Çin'de Türkiye Yılı ilan edildi ve biz de buna bağlı projeler geliştiriyoruz mesela ve Miami'de başta Uzak Doğu olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki sanat otoriteleriyle bir araya gelme fırsatı yakalıyoruz" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA