Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Pes etmediler

Fenerbahçe Acıbadem tarihin eşiğinden dönmedi. Gerek kulüp tarihi gerek Türk voleybolu açısından çok büyük bir başarıya imza attı. Dün Final Four finalini kaybetseler de ortaya koydukları voleybol, salondan ayrılan tüm Türklerin ve Fenerbahçe'ye gönül verenlerin göğüslerini kabarta kabarta dolaşmalarını sağladı.
Buralarda olmadan, bu tip organizasyonların abonesi haline gelmeden, bir iki senede Avrupa şampiyonu olunmuyor. Bergamo, son 8 Final Four'un 6'sında oynamış. Bununla 9'da 7 oldu. Bundan önceki son beşin üçünde şampiyon olmuşlar, şimdi 6'da 4 yaptılar. Altı yıl önce de CEV Kupası'nı kazandıklarını düşünürsek dün son 7 sezondaki 5. Avrupa kupalarını kaldırdılar.
Böyle bir takımla mücadele etmek, kafa tutmak, kök söktürmek, kan ter içinde bırakmak ve hatta galibiyetin eşiğinden dönmek ilk Final-
Four deneyimini geçen sene CEV Kupası'nda yaşamış bir ekip için çok ama çok büyük bir başarı.
Gelelim maça... İlk sete Fenerbahçe Acıbadem iyi başladı, 10-6'yı buldu.
Osmokrovic'in fileye, Gamova'nın auta iki hücumu, Seda'nın kötü manşetleri ile skoru dengeleyen Bergamo son sayılarda bloklarını da iyi işletince 25-22 ile seti kopardı.
İkinci setin ilk bölümünde kafa kafaya giden oyunda Nihan'ın iki servisi kötü karşılamasıyla 3 sayılık bir seri yakalayan İtalyanlar 9-7 öne geçti.
Fenerbahçe'de blok arkasına düşen topları hep Dirickx toplayınca ikinci paslar smaçörlere iyi servis edilemedi.
Seti 25-21 kaybeden Fenerbahçe Acıbadem 3. setin ortalarında 12-9 gerideyken Osmokrovic ile hayata döndü. 20-20'den sonra Seda'nın da öndeki iyi oyunuyla Bergamo'ya asla pes etmeyeceğini gösterdi: 25-22

BURALARDA OLMALIYIZ
4. sette sarı-lacivert bir fırtına vardı. 4-0 ve 7-1 sonrası Picinini ile 8-6'yı buldular ama Gamova Kanarya'yı 20-12'ye uçurdu. Pasörü Lo Bianco'yu final seti için kenara alan Bergamo Antrenörü Micelli'nin bile gözden çıkardığı set 25-20 ile Fenerbahçe Acıbadem'in oldu.
Dinlenen Lo Bianco'nun organizasyonunda final setini iyi oynayan İtalyanlar 15-9 ile kupayı bir kez daha müzelerine götürdüler.
Altını çize çize söylüyoruz; Bir gün bu kupayı Türkiye'ye getirmek için buralarda hep olmak lazım. Mehmet Ali Aydınlar'ın oluşturduğu Fenerbahçe Acıbadem inanıyoruz ki başarı için gereken devamlılığı, istikrarı gösterecektir. Tıpkı bu takımın dün Bergamo gibi bir dev önünde ilk 2 seti kaybettikten sonra pes etmediği gibi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA