Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Gözlemci raporu gizlendi mi?

Balyoz darbe planı iddiasının soruşturması sürüyor. Ancak, 1. Ordu'daki Plan Tatbikatı'nda (Mart 2003) bir aşamadan sonra kapsam dışına çıkıldığı, gerçek kişi ve olayları esas alan bir başka senaryonun icra edildiği çok önce tespit edildi. Tespit, Genelkurmay gözlemcilerince de kayda geçirildi. Ancak, "Rutin dışı faaliyet" raporu, dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'e birebir sunulmadı. Özkök, başka bir vesile ile gözlemlerden (!) haberdar oldu. Bunları, Haber Müdürümüz Mutlu Çölgeçen yazdı. İleri sürülen ve aksi söylenmeyen kuşkulu diğer hususlar ise şunlar:
1- Gözlemci bilgilerini gizleyen, içeriğini sansürleyen komutan mı vardı? Varsa kim veya kimlerdi?
2- 2003'te KKK Kurmay Başkanı olan Org. Başbuğ da tatbikat sınırlarını zorlayan, geri bölge emniyet planı içine sıkıştırılan amaç dışı fiilleri şu veya bu biçimde, şu veya bu tarihte öğrendi. Ama o raporu yazmadı. Nitekim Genelkurmay'ın açıklaması da şimdilik sır perdesinin aralanmayacağına işaret ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA