Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Ankara Valisi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ulus'ta yaşananların faturası Ankara Valisi Alâaddin Yüksel'e kesildi. Yüksel, kriz yönetimini bilen bir vali. Ancak, 29 Ekim'de öyle olmadı. Üstelik, Ulus'taki miting nedeniyle karşı karşıya gelen iktidar da muhalefet de ironik biçimde aynı anda Vali'ye yüklendi. Vali'nin ne 28 Şubatçılığı kaldı ne de yasakçılığı...
Alâaddin Bey, 29 Ekim'de kendi kararını alamadı. Doğrudan İçişleri Bakanı'nı ilgilendiren sorunlu durumda bile devletin zirvesinden yansıyan her telkini aynı anda idare etmeye çalıştı. Başaramadı.
Bugün 10 Kasım. Büyük önderin ölüm yıldönümü. Atatürk'ü anma törenleri, 29 Ekim'den bir nebze farklı olacak. Atatürk değerlerinin içini boşaltarak simgesel savunma siyaseti peşinde koşanlar muhtemelen yeniden sahne alacak. Bırakalım alsınlar. Atatürk, kimsenin tekelinde değil. İlkeleri özümsenir, İnönü zihniyetinden ayrıştırılabilirse kaygı pompalayanların son çabası da boşa çıkacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA