Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Maliye, Türk sinemasını şahlandır!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kesinlikle sinemaya el atmalı! Bu sorunun yanıtı, bu yıl 46'ncısı düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde çok net ortada. Çünkü Türk sineması sınıf atlamış, bambaşka bir yolculuğa çıkmış.
Dar bütçelerle yaratılan filmleri izleyince ülkeme duyduğum güven bir kez daha arttı. Anlıyorum ki, bölgesel liderliğe oynayan Türkiye, film endüstrisiyle çok iyi bir ihracat alanı yakalar. Fakat vergi desteği olmadan bu iş olmaz!.. Vergi Konseyi, film endüstrisine destek konusunu üç yıl önce ele almış, dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın önüne bir rapor koymuştu.
Krize giren Hollywood, daha ekonomik film platoları arıyor, dev film şirketleri pek çok ülkeyle görüşme yapıyordu. Türkiye, bu fırsatı kaçırmak istemedi.
Fakat hazırlanan rapordan hâlâ ses seda yok! O yüzden Şimşek'i Antalya'ya davet ediyorum. Festivalde yarışan 16'sı yerli, 12'si yabancı filmin hepsi bir değer. Böyle dev bir endüstriye destek vermesi için filmleri görmesi şart. Yanlış mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA