Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

20 bin erkek aranıyor!

Yanlış duymadınız! Yeni yılın büyük piyangosu bizim Türk erkeklerine çıktı. Müjdeli haber Moğolistan'dan geldi. Moğollar, Türkiye'den 20 bin erkek istiyor. Sakın ola, "Bu ne iş filan?.." demeyin. Meğer Çin'in komşusu, Cengiz Han'ın torunlarının ülkesi Moğolistan, uzun süredir "erkeksizlikten" kıvranıyormuş. Nüfusu 3 milyonu geçmeyen Moğolistan'da altı kadına bir erkek düşüyormuş!.. Moğol kadınları ne yapsın!.. Yürekleri ve beyinleri hiç durmadan üretiyor. Moğol kadınları biteviye çalışıyor. Her şeyleri var. Ama bir farkla! Ne yazık ki soylarını sürdürecek erkekleri yok!.. Erkeksizlik yüzünden sıkıntıları çok. Durumun farkında olan Moğolistan yetkilileri ne yapsın, uzun süredir nüfusu artırmanın yollarını arıyormuş. Durumu bize anlatan ve konuyu çok yakından takip eden işadamı gülerek dedi ki, "Moğolistan'a damat olarak giden erkekler, '40 dönüm bostan yan gel Osman,' misali yatıyor!..

***
Moğolistan'da erkekler rahat. Kapanın elinde kalıyormuş. Üstelik erkeklere Moğolistan'da başlık parası ödeniyormuş!.. Memleket sulak, hayvanı bol. Moğolistan'da büyük ve küçük baş hayvan adedi 45 milyonu buluyor. Başlık parası hayvan takası ile yapılıyormuş. Bu yüzden Moğolistan kırsalında hayvan bakacak erkeklere ihtiyaç daha çokmuş.
İşadamı anlattı. Başbakan Erdoğan geçen yıl gittiği Moğolistan'da, "Orhun Kitabeleri'nin bulunduğu bölgede yollar yapılmalı" deyince Moğollar çok ama çok heyecanlanmış. Sanmışlar ki, yolları yapmak için Türkiye'den uçak dolusu erkek işçi gelecek. Bakmışlar, gelen makine.Türkiye'deki dostlarına, "Gele gele sadece makineler geldi, üzüldük" diye dert yanmışlar. Yeri gelmişken söyleyelim. Ayrıca Moğol kadınları, "içmekten başka iş yapmıyor" diyerek Rus erkeklerinden de şikâyetçi.
Konu bana ilginç geldi.
Detaylı bilgi almak için Türk-Moğol İş Konseyi Başkanı Burak Vardar'ı aradım. Toplantıdaydı. Konuşmak kısmet olmadı. Fakat bütün bu detayları anlatan işadamı tanıdığım yüreğime su serpti. Yakında Moğolistan'dan konuyla ilgili detayları görüşmek üzere bir heyet gelecekmiş. "Moğolistan'da hangi alanlarda, kim nasıl istihdam edilebilir, bir kez daha gözden geçirilecek," deyince ben de heyecanlandım.
Demek ki, Moğol kadınlarına Türk erkeklerinin vereceği hayat öpücüğünü izlemek şart!!! Vakit kaybetmedim. Gelen heyetle görüşmek için hemen randevu talep ettim. Dikkatinize!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA