Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kılıçdaroğlu ve Tekin susturuldu mu?

Kamuoyu DP ve DSP kongrelerini merakla izledi ama asıl merak ettiği bu ülkenin köklü partisi CHP'de neler olup bittiği...
29 Mart seçimlerinden sonra CHP'de bir değişim beklentisi vardı.
Peki, ne oldu o değişim beklentisi?
CHP yönetimine ne zaman "değişim" denilse inanılmaz tepki veriliyor.
Daha ilginci seçimlerin üzerinden iki aya yakın bir zaman geçmesine rağmen, değişimin simgesi olan Kemal Kılıçdaroğlu' nun da Gürsel Tekin'in de sesi çıkmıyor.
Adeta iki siyasi aktör de ya susmuş ya da susturulmuş gibi duruyor.
Bu durum siyaset kulislerinde CHP içinde derin bir çatışmanın ayak sesleri olarak yorumlanıyor.
Hatta bazı mahfillerde parti yöneticilerinin "değişimcilere" ilişkin şöyle konuştuğu ileri sürülüyor: "Onların kalemleri kırıldı..."
Doğrusu işin bu noktaya gelip gelmediği bilinmiyor ama parti yönetiminin öfkeli olduğu kesin... Özellikle de son seçimlerde alınan başarının bu ikiliye mal edilmesi bazı yöneticileri çileden çıkartıyor.
Etkili bir CHP'li yöneticinin bu konuda şöyle dediği konuşuluyor:
"Bu arkadaşlar neyi başarmışlar? İstanbul'da yüzde 8 artış var. Oysa Antalya'daki artış yüzde 16. Bunu nasıl açıklayacağız? Seçimde bir başarı varsa bu CHP'ye aittir."
İşte CHP'de beklenen değişim arzusunu bu yaklaşım kilitliyor. Bu kilitlenmeyi açacak tek kişi de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal...
Konuyu, 29 Mart seçim sonuçlarını isabetli araştırmalarıyla en iyi tahmin eden araştırmacı Adil Gür'e sordum.
Gür, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak CHP yönetimine iki kez brifing verdiğini dile getirerek şöyle diyordu:
"Benim gördüğüm CHP'nin önünde bir fırsat olduğu. Çünkü CHP ilk defa bu seçim döneminde biraz daha ekonomi eksenli, Türkiye'nin temel meseleleri eksenli bir politika izledi. Bunun üzerine biraz da vitrinini değiştirse, vizyonunu geliştirse çok etkili olur. Bu anlamda CHP'den umutluydum. Ama gün geçtikçe ümidim azalıyor."
Araya girip soruyorum, "Peki neden bir şey yapılmıyor CHP'de?"
Gür
bu soruyu şöyle cevap veriyor: "CHP'de bir değişimci yapı var. Bu yapının liderliğini bence Deniz Bey götürüyor. İktidar olmak, başbakan olmak, CHP'yi farklı bir algıyla hatırlanır bırakmak istiyor.
Ama etrafında bazı insanlardan oluşan değişime çok dirençli ve ketum bir yapı var. Onu değiştirebilir mi bilmiyorum. Buradan bir şey çıkmazsa, merkezde sola da yakın yeni oluşumlar olur diye düşünüyorum. CHP bu fırsatı kaçırabilir."
Sizce de kaçırmıyor mu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA