Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Şener kuruyor Sarıgül beklemede

Siyaset sezonunun açıldığı bu günlerde Ankara bir hayli hareketli. Kimi siyasiler, partilerini kongrelerle güçlendirmeye çalışıyor, kimileri de yeni parti kurma aşamasında.
Yeni partileşenler arasında iki isim dikkat çekiyor. Abdüllatif Şener ve Mustafa Sarıgül. Biri merkezin sağına, diğeri de soluna talip... Uzun zamandır parti kurması beklenen Şener, nihayet pazartesi partisini kuruyor.
Peki, kimlerle kuruyor?
İlginçtir, Şener siyaset yapmak için yola çıktığı isimleri sır gibi saklıyor. Kimilerine göre bu "sır gibi" saklamanın nedeni "siyasi baskı" kimilerine göre de sürpriz.
Biz yine de iki isim verelim. Daha önce reddettiğini yazdığım DYP'de siyaset yapan Bülent Kuşoğlu ve ANAP'ta başkan yardımcılığı yapan Dr Ali Arif Özzeybek.
Gelelim Mustafa Sarıgül'e...
Yerel seçimlerde kendi koyduğu yüzdeyi yakalayamayan ama yine de başarılı olan Sarıgül dün Ankara'da bir otelde yaklaşık 60 ilden gelen temsilcilerle buluştu.
Temsilcilerin karşısına eski milletvekili Hasan Aydın'la birlikte çıkan Sarıgül, sonbaharda "gerekirse" görevinden istifa edip yeni kuracağı partinin başına geçebileceğinin işaretini verdi.
Peki, gerekip gerekmeyeceğine kim karar verecek?
Bu sorunun tek bir cevabı var: Tabii ki elini masaya vurup sert konuşan Sarıgül...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA