Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kesici'nin DP hesabı

Şu sıralarda DP çevresi bir hayli hareketli. Hüsamettin Cindoruk'un kongreyi kazanıp genel başkan olmasından sonra, ister istemez "merkez sağda birleşme olacak mı, olursa lideri kim olacak?" sorularının cevabı merak ediliyor.
O kadar çok adı geçen var ki, büyük olasılıkla siyaset mühendisliği yapanlar bile işin içinden çıkamıyor.
Süheyl Batum, Mehmet Haberal, Çağrı Erhan hatta Gökberk Ergenekon'un bile adı geçiyor.
Daha ANAP ortada yok.
Bir de biraz uzakta duran İlhan Kesici gerçeği var. Her ne kadar CHP milletvekili olsa da adı bu cenahta daha çok geçiyor.
Birkaç gün önce Ankara Budakaltı restoranda İlhan Kesici, Yaşar Okuyan'la birlikteydi. İki politikacı baş başa yemek yiyordu. Bunda ne var denebilir ancak sohbetin konusu DP olunca herkes daha bir dikkatle izledi bu ikiliyi. Onlar da anlaşılan konuşmalarına pek sınır koymadı. Anlatılanlara göre iki siyasetçi, AK Parti'nin aşağı çekilmesinden, Gülen Hareketi'ne karşı geliştirilecek politikalara kadar çok şey konuştular. Ve söz dönüp dolaşıp DP'ye gelince Kesici'nin şu sözleri ilgiyle dinlendi:
"Kasım'da DP kongresi olacak. Ben de genel başkanlığa hazırlanıyorum. Bana destek ol."
Okuyan'ın cevabı çok açıktı:
"Sen çık, her türlü desteği vereceğim."
Görünen o ki, eski merkez sağın sadece birleşme sorunu yok. Aslında en önemli sorun başa kimin geleceği.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA