Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti'nin 'açılım' karşıtları

Demokratik açılım tartışmaları, süreci başlatan AK Parti'yi de etkiledi.
Parti içinde belki de ilk kez sayıları az da olsa muhalif sesler var. Kimi açılımın tam karşısında yer alıyor, kimi de partiye sahip çıkarak açılımın hedefini eleştiriyor. Yani AK Parti'deki "açılım" karşıtlarını iki grupta toplamak mümkün.
Birinci grupta, eski Bakan Murat Başesgioğlu, Reha Çamuroğlu ve Yusuf Ziya İrbeç gibi isimler yer alıyor.
Bunlar daha çok açılımın Türkiye'yi bölünmeye götüreceği düşüncesinde. Reha Çamuroğlu bir konuşmasında şöyle diyordu:
"Bu proje bir millet yaratmayı hedefliyorsa ben karşıyım. Buna izin verilemez."
Bu eleştirileri yüksek sesle yapanlardan biri de Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç. İrbeç, bu görüşünü kulislerde ve gittiği her yerde dile getiriyor ve partiyi sert biçimde eleştiriyor.
İkinci grupta ise daha ılımlı muhalifler var. Eski Savunma Bakanı Vahit Erdem, İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya ve Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun… Bunlar daha çok AK Parti'ye sahip çıkarak açılım sürecini eleştiriyorlar.
340 civarında milletvekili olan AK Parti'de bu sayının artacağını sanmıyorum. Ama konuşulan bir şey var ki; o da birinci grup muhaliflerin her an partiden kopabileceği…

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA