Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Tenis Kulübü'nde vekillere markaj

Meclis'teki anayasa paketi oylaması sadece ekrana yansıyan kavga ve gerilimle sürmüyor. Perde arkasında da gizli bir kulis savaşı yaşanıyor.
Neredeyse adam adama markajdan söz ediliyor.
Bir oy bile bu mücadelede dengeyi sarsabilir. AK Parti şu ana kadar üç kritik maddeyi 330'un üzerinde oy alarak atlatmayı başardı.
Ancak son Anayasa Mahkemesi'nin yapısını yeniden düzenleyen 17'nci maddenin 331 oyla geçmesi kritik eşik olarak niteleniyor.
Peki, ne oldu da AK Parti bu kritik noktaya indi?
Aslında iktidar karşısında konuşlanan partili partisiz bütün muhalefet AK Parti'nin fire vermesi için çalışıyor, AK Parti de onları etkisiz kılmak için…
Bu mücadele en yoğun biçimde AK Parti içindeki "milliyetçi ve eski merkezci" milletvekilleri üzerinde sürüyor.
Siyaset kulislerinde daha başından beri bu milletvekillerinin yoğun baskı altında kaldığından söz ediliyor.
AK Parti yönetimi bu gerçeği fark ettiği için ciddi bir çalışma yürüterek önlem aldı. Hatta bir kısım açılım karşıtı milletvekilini Meclis'te konuşmacı yaparak onları sorumluluk almaya zorladı. Ama anlaşılan Anayasa Mahkemesi'yle ilgili madde için bu çaba yeterli olmadı.
Bu konuda da Ankara Tenis Kulübü'ndeki buluşmaların etkili olduğu konuşuluyor…
Hatırlayın, bu adres en son Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt, eşi Ferda Paksüt, iki ünlü gazeteci ve AK Parti eski Milletvekili Turan Çömez'le buluşmaları ve dinlenmeleriyle gündeme gelmişti.
Son zamanlarda ise Mehmet Haberal'a yakın Kent Oteli toplantılarının tecrübeli ismi eski bir milletvekilinin sık sık AK Parti'nin "açılım karşıtı" milletvekilleriyle buluşmasıyla gündemde.
İşin sonuna doğru gidilen bir süreçte kulüpteki bu özel buluşmaların AK Parti üzerinde bir etkisi olur mu bilinmez ama bir AK Parti milletvekili şöyle diyor:
"Bugünden sonra bir değişim olmaz. Kalan maddeler de aynı biçimde geçer. Bizim içimizde tepki gösterenler olduğunu biliyoruz. Ama 337 kişilik bir guruptan söz ediyoruz şu noktada olmamız bile büyük başarı."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA