Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Mahsun, Portakal'a karşı

Altın Portakal Film Festivali'ne geri sayımdayken alın size bir haber.
"Beyaz Melek", "Güneşi Gördüm" ve en son merakla beklenen "New York'ta 5 Minare" nin yapımcısı, senaristi ve yönetmeni Mahsun Kırmızıgül, Altın Portakal'ı soymuş tavrını koymuş.
Efendim, bu yıl kırk yedincisi düzenlenecek festivale "New York'ta 5 Minare" ile katılması istenince Kırmızıgül'ün cevabı pek sert olmuş.
İşte cevap; "Aslanların farelere boğdurulduğu yarışmalara katılmam ben."
Tabii "portakalı soydum başucuma koydum, ben bir festival uydurdum" dünyasında soğuk rüzgârlar esmiş, yetkililer buz kesmiş.
Mahsun, Altın Portakal dahil olmak üzere yurdumuzdaki tüm film festivallerine aynı tavrı gösterecekmiş.
İyi de haksız mı? Altın Portakal'ın son yıllardaki ödül dağıtımına, kimleri önplana çıkarttığına, nasıl da körler sağırlar birbirini ağırlar tadında kendi kendilerine festival patlattıklarına bakarsak hiç de haksız değil.
Bakalım bu yıl da izlemeye tahammül edemeyeceğimiz hangi filmler ödüllendirilecek.
Bu ülkede Çağan Irmak'ın gişede gemileri batan ve 2008'de en çok izlenen 10 Türk filmi içine giremeyen filmi "Ulak", Altın Koza Film Festivali'nde "Halk Jürisi Ödülü"nü kapmıştı, ne diyoruz biz?
Halkın izlemediği filme, halk jürisi ödülünü de veririz yani.
Mahsun'u desteklememek ne mümkün.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA