Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

17 Ağustos ve e-SABAH

SABAH'TAN MEKTUP

Bugün 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 10'uncu yılı. Bugün İstanbul'dan Ankara sınırına kadar geniş bir bölgede ölümlerle, yıkımlarla milyonlarca insanın hayatının değiştiği günün 10'uncu yılı. Bugün hantal devletin temellerinden çöktüğü günün 10'uncu yılı.
SABAH geçtiğimiz hafta boyunca o büyük felaketten 10 yıl sonra nelerin değiştiğini, nelerin hiçbir şey olmamış gibi aynen süregeldiğini kamuoyuna yansıtmaya çalıştı. Arkadaşlarımız Gül Kireklo ile İlhami Yıldırım, Avcılar'dan Yalova'ya, Sakarya'dan Düzce'ye kadar tüm bölgeyi dolaşıp 10 yılın bilançosunu çıkardılar veya geride kalan 10 yıla ayna tuttular. O gecenin tanıklarıyla görüştüler. Kimi hâlâ travmanın pençesinde kıvranan, kimi hayata tutunmaya çalışan, kimi yeni hayat kurmak için çırpınan tanıklarla...
Gelen mesajlardan dizimizin çok kişiyi ağlattığını biliyorum. Olsun. O gözyaşlarını "Unutmadık, unutmayacağız" andının dışa vurumu olarak değerlendiriyorum.

İnternet gazetemiz
Bugün biraz da e-SABAH'tan söz etmek istiyorum. Yani elektronik ortamdaki veya internetteki SABAH'tan.
Gazetelerin geleceğinin ışık hızıyla değişen yeni iletişim teknolojilerine bağlı olduğuna, bir başka deyişle, ancak o teknolojilere ayak uydurabilirlerse hayatta kalabileceklerine yürekten inanıyorum.
O nedenle de yeni iletişim teknolojilerine bugünden dört elle sarılmamız gerektiğini düşünüyorum. Ve de gereğini yapmaya çalışıyorum.
Bülent Denli ve Burcu Yakar yönetimindeki internet ekibimize verdiğim "Açık çek"in sonuçlarını almaya başladık. İşte Burcu Yakar'ın bana hazırladığı son rapordan birkaç bölüm:
"Gazete ve internet sitesinin birbirini tamamlayan iki güç olduğu gerçeğinden yola çıkarak, bu güçten faydalanmak için öncelikle haberlerin sonuna 'Çarpıcı tüm fotoğrafları bugün 'sabah.com.tr'de' diye anons koyduk. Gazetenin özel haber ve röportajlarını, köşe yazarlarının önemli bulgularını bir gün öncesinden internet sitesinde 'Yarın gazeteniz SABAH'ta' diye anonslamaya başladık.
Şimdi sıra 'Videoyorum' gündemini oluşturmaya geldi. Bunun için 'sabahliyorum. com' adıyla bir internet sitesinin isim hakkı satın alındı. Burada işe sporla başlayacağız. SABAH'ın spordaki önemli isimleri, haftanın maçlarını sabah.com.tr için özel olarak yorumlayacak, bunların video görüntüleri de hafta başında yayına girecek.
Bir sonraki aşamada videoyorumlar spordan diğer alanlara yayılacak. Önemli gündem maddelerini yetkili, ilgili, uzman kişilere yorumlatarak sitemize koyacağız."
Burcu'nun raporu, "Sizin de bildiğiniz ve onayladığınız birçok projemizin de takvimi hazır" diye noktalanıyor. Hayata geçirdiğimizde onları da sırasıyla anlatacağım.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA