Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Sabancı'dan Oyak'a sürpriz iş teklifi

Geçen hafta Sabancı ile Oyak Grubu'nun iki üst düzey yöneticisi İstanbul Atatürk Havalimanı'nın CIP bölümünde karşılaştı. Oyak Renault CEO'su Tarık Tunalıoğlu Bursa'da üretilen Fluence'nin dünya tanıtımı için İzmir'e gidiyordu. Katar uçağından inen Temsa Global CEO'su Mehmet Buldurgan ise ayağının tozuyla Adana'ya dönüyordu.
Bu tesadüfi karşılaşmada yaşananlar 'otomotivde yeni bir ortaklık mı doğuyor?' sorusunu akıllara getirdi. Buldurgan, havalimanındaki sohbette benim de aralarında bulunduğum gazetecilerin sorularını yanıtlıyordu. 'Fabrikaya ortak arıyormuşsunuz?' şeklindeki soruyu "Kapasitemizin 3'te 2'si boş. Üretim yapmak isteyen her firmaya kapımız açık. Gelsinler, kullansınlar. Japonlar da Çinliler de olabilir" yanıtlayan Buldurgan, Tunalıoğlu'na ilginç bir teklif yaptı. "Tarık Bey, sizin yıllardır bir ticari araç projeniz vardır. Gelin biz size Adapazarı'nda fason üretim yapalım?"
Bu sürpriz teklif karşısında şaşıran Tunalıoğlu'nun yanıtı gecikmedi. Tunalıoğlu, "Yıllardır Renault, Türkiye'de ticari araç üretecek mi sorusu yöneltilir. Bu konu ben bildim bileli hep gündemdedir. Ben de bir şey diyemiyorum" dedi. Tunalıoğlu'nun Bu arada sizin fabrika neredeydi?" sorusu ise bütün bunlara şahit olan gazetecileri kahkalara boğdu.
Ne dersiniz? Sabancı ile Oyak yeni bir işbirliğine imza atarlar mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA