Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

İzmir'de kadınların sözü geçiyor

İstanbul, trafiğe kayıtlı 2 milyon 527 bin adet taşıt aracıyla açık ara önde bulunuyor. İstanbul'u bir milyon 158 bin adetle başkent Ankara izliyor. Üçüncü sırada ise 754 bin araçla İzmir geliyor.
İzmir'in en yakın takipçileri ise otomotivin başkenti Bursa ile turizmin başkenti Antalya. Bursa ve Antalya'nın araç sayısı birbirine eşit, 438 bin adet.
İstanbul ve Ankaralıların otomobil tercihlerini az çok biliyorum. Ama düne kadar İzmirliler hakkında hiçbir fikrim yoktu. Konuyu bilen birisine Suzuki'nin İzmir Temsilcisi Işık Ülkü'ye sordum. Aldığım yanıtlar, İzmir'in otomobil kültürü ve tercihinde de Türkiye'nin genelinden farklı olduğunu gösterdi.

Oto kullanmayı seviyorlar
İzmir'de çalışan nüfusun yüzde 70'i toplu ulaşım araçlarını tercih ediyor. Yaklaşık 250 bin kişi ise kendi aracını kullanıyor. Yazın araç yoğunluğu İzmir'e yakın turistik merkezler Çeşme, Foça, Ayvalık, Kuşadası, Didim, Dikili'ye kayıyor.
Kadın sürücüler otomatik vites, gençler ise düz vites araçları tercih ediyor. Renkte İzmirlilerin tercihi iklimden dolayı gümüş ve beyaz.
İzmirliler otomobili ve otomobil kullanmayı seviyor. Otomobil satın alırken bilinçli davranıyor. Araç almaya gelenlerin yüzde 80'i araştırma yaptıktan sonra showroom'a geliyor. Tüketiciler, satış elemanları kadar bilgili ve donanıma sahipler. En çok tercih edilen araçlar A ve B sınıf küçük otomobiller.

Tercihi kim yapıyor?

Peki aile bireyleri arasında otomobil tercihini kim yapıyor. Kimin sözü dinleniyor? Işık Ülkü, bu sorunun yanıtını kadınlar diye yanıtlıyor. Yani Türkiye'nin birçok kentinden farklı olarak, otomobil satın alırken İzmir'de kadınların dediği oluyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA