Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Elimize sığdı cüzdana sığmadı

Ana ekran tuşunu kaldırıp ekranı büyüten akıllı telefonlar avucumuzun içine tam oturuyor. Ancak 5 bin TL’ye ulaşan etiket fiyatları tüketiciyi korkutuyor. Şimdi mobil operatörlerin satışlarında taksit öne çıkacak

Ana ekran tuşu kaybolan, neredeyse sıfıra yakın çerçeve ile sonsuz ekran tasarımı akıllı telefonların daha büyük ekrana sahip olsa da toplam boyutunun büyümediğini gösteriyor.
Ancak Galaxy S8'in satış fiyatlarının 4 bin 400, Galaxy S8+'ın 5 bin TL olması tüketiciyi en çok zorlayan konu olduğu görülüyor.
Poltio dijital anket platformunda Samsung Galaxy S8'de en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz diye sorduğumuzda bin 17 kişinin yüzde 50'si ürünün fiyatını merak ettiğini belirtiyordu. Çok çekici tasarımına rağmen 5 bin TL'yi bulan Galaxy S8+ fiyatı tüketiciyi çok düşündüreceğe benziyor.

OPERATÖR KAMPANYASI
21 Nisan'da satışa sunulacak Galaxy S8 ve Galaxy S8+ için tüketiciler mobil operatörlerin kampanyalarını bekleyecek.
Son birkaç yıl içinde en yüksek tüketici finansman kredisi kullandıran finans şirketine dönüşen mobil operatörler büyüyen operasyonu riski artırmadan yönetmeye gayret ediyor.
Ancak artan internet tüketimine akıllı telefonların büyük katkısının olması finansman riskine girme konusunda operatörleri ikna ediyor. 2016 sonu itibarıyla operatörlerin gelirlerinin yarısına yakını internet ücretlerinden oluşuyor. Bu dönüşüm hızı karşısında tüm operatör akıllı telefon hazırlığı yapmak zorunda.

IPHONE'DAN BÜYÜK DEĞİL
Akıllı telefonlarda ekranın tüm telefonun boyutuna oranı ne kadar yüksekse elimizde taşıdığımız cihazın avucumuzun içine tam oturması daha kolay oluyor. Yani ekran çerçeve oranı yüzde 83 olan 6.2 inç ekrana sahip Samsung Galaxy S8+ ve 5.5 inç iPhone 7 Plus hemen hemen aynı boyda. Üstelik Galaxy S8+ daha dar bir ekrana sahip olduğu için avucunuzun içine daha kolay oturuyor. Yani bu yılın yeni akımının avucunuzun içine oturan en büyük ekran olacağı kesin.
Apple'ın eylül ayında nasıl bir tasarımla Samsung'a yanıt vereceği merak konusu. Sonuçta iki şirketin amiral gemisi telefonlarda Türkiye'de pazar payı yüzde 80'leri aşıyor. 18X9 ekran oranı daha uzun bir diktörgen şekliyle film, video izleme alışkanlığı getirip getirmeyeceğini yakında göreceğiz.



4.5G 1 YAŞINA 51.6 MİLYON İNTERNET KULLANICISIYLA GİRDİ
4.5G kullananların sayısı 1 yıl sonunda 51.6 milyonu geçti. Toplam mobil abone sayısının 75 milyon olduğu düşünüldüğünde mobil abonelerin neredeyse 3'te 2'si 4.5G hizmeti almaya başladı. 4.5G hizmeti, ana unsuru olan mobil internet kullanımını da büyük oranda etkiledi. 2016 yılı sonunda mobil genişbant abone sayısı 51.7 milyona ulaştı ve bunların 32.8 milyonu 4.5G kullanıcısından oluşuyor. Her 3 mobil aboneden 1'i aylık 1 GB - 4 GB arası internet kullanıyor. Yani 4.5G kullanımının artması internet trafiğinde artışa sebep oldu. Operatörler internet trafiği dışında yeni uygulamalar ve servisler için de çalışacak.



MARKA VE TASARIM TUTKUSU
Poltio dijital anket platformunda tüketicinin fiyattan sonra akıllı telefonda en çok aradığı özelliğin marka ve tasarım olduğunu öğrendik. 796 kişinin yanıtladığı ankette güçlü işlemci, kamera ve pil ömrü sırasıyla diğer dikkat çeken detaylar oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA