Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

F.Bahçe'nin işi hem kolay hem riskli

Galatasaray'ın Manchester United galibiyetini nasıl analiz ediyorsunuz? Sarı-kırmızılılar için "Gruptan çıktılar" diyebilir miyiz?
Galatasaray inanılmaz bir başarı elde etti. Kötü başlamışlardı. Önce Cluj, sonra da Manchester United zaferleri Avrupa'da kalmayı garanti ettiği gibi, % 90 civarında da Şampiyonlar Ligi'nde devamı getirdi. Ama şunu kabul etmek lazım ki; fikstür avantajı Galatasaray lehineydi. Zira, Manchester United'ın birinciliği garantiledikten sonraki ilk maçının İstanbul'da olması Galatasaray'ın şansıydı.
ManU kadrosu ışığında bu galibiyet küçümsenebilir mi? Bu galibiyet küçümsenemez ama
Manchester'ın eksik kadrosunun da Galatasaray'ın işini kolaylaştırmış olduğu gözardı edilemez.
Fenerbahçe, Marsilya'ya konuk oluyor. Nasıl bir strateji uygulamalı?
Fenerbahçe, bir puan alırsa Avrupa'ya devam edecek. Kağıt üzerinde çok kolaymış gibi görünüyor ama, oynadığı takımlara baktığımızda hem kolay hem de garip bir şekilde riskli görünüyor. Çünkü bu akşam Marsilya'nın Fenerbahçe'yi Fransa'da yenmesi sürpriz olmaz. Ama aynı saatlerde Mönchengladbach da AEL'i yenerse, ki yenme ihtimali çok yüksek, iş son maça kalacak. Son maçları hiç sevmem. Hele rakip bir Alman takımı olursa... Zira son maç Fenerbahçe- Mönchengladbach. Onlar da İstanbul'a kazanmaya gelecekler. Ve onlar da biliyorlar ki, İstanbul'da kazanırlarsa Avrupa'ya devam edecekler. İşte Fenerbahçe için bu durum kolay gibi görünen ama bazen de tüyleri diken diken eden bir puan tablosu...
Hafta sonunun Türk futbolunda en çok konuşulan ismi Fırat Aydınus hakkında yorumunuz nedir?
Geçen hafta Fırat Aydınus'un en çok konuşulan ismi olmasının sebebi yaptığı hatanın asla 'hakem hatası' kategorisinde değerlendirilemez oluşu... Bir maçta yanlış üç penaltı verirsiniz, hepsini izah edebilirsiniz. Ama Caner'e verilen kırmızı kartın izahı yok. Yine de bu durum Fırat'ın hakemliği bırakması anlamına da gelmemeli. Tabii ki devam etmeli ancak görünen o ki, Fırat'ın psikolojisi şu anda, hatta Eskişehir maçına çıkmadan önce de iyi değil.
Şampiyonlar Ligi'ne atanması önceden verilmiş bir karar. Sorun, Fırat'ın hakemliği, formsuzluğu veya kötü niyeti değil.
Sorun, Fırat'ın aylardan beri süregelen ve muhtemelen sadece kendisinin bilebileceği psikolojik sorunlardan kaynaklanıyor. Caner ve Aykut Kocaman, PFDK'dan ceza almalı mı?
Caner'in kırmızı kartını hakem Fırat Aydınus "Hatalıyım" demediği için iptal etmek doğru olmaz çünkü yol açılır. Pek tabii ki Aykut Kocaman da ceza almalı. Ama pek tabii ki Fırat Aydınus da belli bir süre dinlendirilmeli ve ondan sonra sahalara çıkmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA