Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Korkunun bedeli

Beşiktaş'ın on biri açıklandığında herkesi şaşırtan bir tercih vardı. Stoper Escude'yi sol beke çeken, Uğur'u öne kaydıran Samet Aybaba 3 stoperle oyunu kendi alanında göğüsleyeceğini ilan edip psikolojik üstünlüğü rakibe verdi. Yorgun F.Bahçe ile orta sahada korakor mücadele etmek ve baskı yediğinde hata yapan defansı zorlamak yerine derbiye kontrollü başlamayı tercih etti. Bu tercih bize göre çok stratejik bir hataydı. Ne maçın havası Beşiktaş'ın kontrollü başlamasını gerektiriyordu, ne de Escude'nin şimdiye kadarki durağan ve dağınık görüntüsüyle sol bekte bayıltıması..
Aykut Kocaman Siyah beyazlı tamımın bu zayıf kanadını iyi gördü. Ataklarının yönünü Beşiktaş'ın soluna çevirdi. İlk golün atağı da, ortası da iyi incelendiğinde Escude'nin ve bağlantılı olarak uyumsuz bu yapının tarafından geldi. İkinci golde Fernandes'in top kayıplarından üçüncüsünde Gökhan Gönül'ün önce Escude, ardından Sivok'un arasından geçerek attığı gol geldi. Samet hocanın gol yemesinler diye bir arada oynattığı üç stoperin bu goldeki aciz görüntüsü aslında yapılan yanlışların en çarpıcı görüntüsü.
Beşiktaş'ın dağınık görüntüsünün yanında F.Bahçe'nin de 2-0'a getirdiği ana kadar futbol adına çok kaliteli şeyler ortaya koyamadığının altını çizelim. Ancak oyunu iyi okuyup rakibin hatalarını iyi değerlendiren bir takım görüntüsündeydi. F.Bahçe 2. golün geldiği 41. dakika ve 59'daki 3-0'a ulaşana kadarki 18 dakikalık bölüm F.Bahçe'nin sahada en iyi olduğu dakikalardı.
Beşiktaş'ın en iyisi Veli "Olcay'ın düşürülmesine bir tepki de olsa" ikinci sarı karttan kırmızıyı görme hatasına düşmemesi gerekiyordu. Uğur'un yerine Ersan'ın olarak oyuna sokulduğu bir ortamda yedek kulübesinin hali içler açısı gözüküyor.
Teknik direktörün yanlış tercihleri kadar, aldığı topları sürekli kaybeden Fernandes ve diğer futbolcuların samimiyetsiz ve ruhsuz görüntüsü ortadayken fazlasını beklemek de mümkün değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA