Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Fernandes-Oğuzhan AŞ

Beşiktaş'ın Trabzonspor karşılaşmasında iki puan kaybetmesine rağmen ikinci yarıda sergilediği mücadele hem seyircinin alkışlarıyla, hem de kamuoyunun iltifatlarıyla onurlandırılmıştı. Psikolojik baskının kırılması adına Kasımpaşa karşısında alınacak galibiyet hem teknik kadronun, hem de yönetimin rahatlaması anlamını taşıyordu. Siyah-Beyazlı takım bu fırsatı iyi değerlendirdi ve önemli bir kazanım elde etti. Samet Aybaba'nın Kasımpaşa maçında Trabzon maçındaki kadroya özellikle ikinci yarıdaki dizilişe sadık kaldığını görüldü. Trabzon maçına santrafor olarak Batuhan'la başlamış, diğer kule Almeiada'yı sol açığa çekmişti. Ancak kötü giden ilk yarının ardından Almeida beklenen ortaları yapamadığı, Batuhan'da yeteri kadar topla buluşamadığı için planlarının karşılığını alamamıştı. Kasımpaşa maçında Almeiada'nın önde Olcay'ın solda, İbrahim Toraman'ın yine ön liberoda başlaması takıma önemli bir işlerlik kazandırdı. İlk golün ortasını yapan Holosko ve yerinde bindirmeler yapan Olcay bu değişikliğin hakkını verdiler.
Fernandes'in hemen arkasında Oğuzhan'ın pozisyon alması ve birlikte orta sahayı organize etmesi iki maçtır Beşiktaş'ın en önemli kazancı.. Gördüğüm ve hissettiğim kadarıyla Fernandes de etrafında Oğuzhan'ı görmek istiyor. Çünkü futbolun dili ortak. Her futbolcu özellikle yıldız oyuncular topu verdiği oyuncudan benzer şekillerde geri almak ister.
Oğuzhan Fernandes'e bu dönüşleri sağlıyor. Bu ikiliye özgüvenini kazanmak adına birkaç gol atmaya ihtiyacı olan Olcay'da etkilenirse Siyah-Beyazlı takım tahmin ettiğinden çok fazlasını atar.
Kasımpaşa karşısında Beşiktaş 3-1'e rağmen daha fazlasını atabilirdi. Ancak Almeida kafasını çalıştırdığı kadar ayaklarını çalıştırmadı. Bu skorla kaçırılanların hesabı yapılmayabilir ancak öyle maçlar oluyor ki bu pozisyonların mumla aranacağı Cristiano Ronaldo'nun takım arkadaşına bir şekilde hatırlatılmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA