Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

2017... Arda tez konusudur

Sizce 2017 yılının takımı hangisi?
Son iki yılın şampiyonu Beşiktaş... Özellikle Avrupa'da müthiş futbol oynadılar, gruptan yenilmeden çıkan ilk Türk takımı oldular.
2017'nin en iyi oyuncusu kimdi?
Cenk Tosun kendisini müthiş geliştirdi. Gomez ve Aboubakar gibi oyuncularla rekabete girdi. Kulübede oturduğu zamanlarda hiç sorun çıkarmadı. Formayı aldı, golcülüğünü kanıtladı ve Avrupa'nın önemli kulüplerinin transfer radarına girdi.
2017'nin en iyi teknik direktörü olarak kim öne çıktı?
Tartışmasız Şenol Güneş... Bir ekol olduğunu Beşiktaş'ta kanıtladı. Sadece oynattığı futbolla ön plana çıkmadı, oyuncularla müthiş bir diyalog kurdu. Deve dişi gibi oyuncu grubunu mükemmel yönetti. Devler Ligi'nde hem kendi adına hem de Beşiktaş adına bir tarih yazdı.
2017 yılında en iyi çıkış yapan oyuncu kim?
Müthiş bir sol ayağı olan Kayserisporlu Deniz Türüç… Deniz, takımını sadece bir maestro gibi yönetmedi ayrıca oyun zekası sayesinde hocası Sumudica'nın saha içi lideri de oldu.
2017'de en büyük hayal kırıklığını kim yarattı?
Fenerbahçe'nin Uçan Hollandalısı Van Persie.. Oturduğu yerden para kazanmayı kendine yakıştırdı ve hiç utanmadı. Marka değeri yüksek bir oyuncu Van Persie yıllarca biriktirdiği kariyerine para uğruna sözleşmesi sayesinde resmen ihanet etti.
2017'nin en unutulmaz futbol maçı hangisiydi?
Başakşehir'in Galatasaray'ı farklı yenmesidir. Dursun Özbek'in büyük paralara kurduğu Galatasaray futbol takımı; Tudor'un bilgisizliği, inatçılığı ve yetersizliği yüzünden hiç derbi kazanamadığı gibi Başakşehir karşısında ağır bir yenilgi yaşadı.
Son 10 yılın en büyük sorusu bir kez daha 2017'ye damga vurdu… Messi mi, Ronaldo mu?
Messi'nin kalitesini, yeteneklerini, zekasını tartışmıyorum. Ancak Messi, Barcelona'da hep üst düzey oyuncularla oynadı. Ronaldo ise Real Madrid'de kadro kalitesi konusunda Messi kadar şanslı değildi. İki yıldız da benzer kupaları kaldırdı, benzer ödülleri haklı olarak aldı. Ama Ronaldo, 19 yaşında Lizbon'daki finalde Milli Takım'la kazanamadığı Avrupa Şampiyonluğu'nu, Fransa'da gerçekleştirdi. Ronaldo bir kaptan olarak Portekiz'i yönetti ve kısıtlı kadroyla büyük bir zafere imza attı. Messi'nin hala Arjantin ile hiç bir başarısı yok. Yetenek konusunda Messi ön planda ama başarı konusunda Ronaldo'yu ilk sıraya koyarım.
Sizce lejyonerlerimiz için yıl nasıl geçti? Arda, Cengiz, Enes?
Hollanda'da yakaladığı başarıyı Enes, İspanya'da sürdüremedi. Enes, benim için iyi bir golcü. Cengiz'in İtalya ve Roma tercihi yanlıştı. Çünkü ortada Salih Uçan gerçeği vardı. Salih için doğru adres İspanya olmalıydı. Arda Turan'ın Barcelona'da kadroya girememesi tez konusudur. Atletico Madrid'de müthiş maçlar çıkaran ve kupalar kazanan Arda suçu kendinde aramalıdır. Barcelona'da oynamak fedakarlık ister, disiplin ister, çok çalışmak ister. Ben Arda'nın yerinde olsaydım Messili Barça'da idmanlara herkesten önce gider, çalışmayı en son bırakan olurdum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA