Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

2018... Avcı cezayı keser

Başakşehir geçen sezon olduğu gibi bu sezon da devre arasını lider kapattı. Bu sezon sonunu getirme ve şampiyon olma ihtimalleri var mı?
Başakşehir, Abdullah Avcı'nın yıllarca oya işler gibi yarattığı bir antrenör takımıdır. Abdullah Hoca, ihtiyaca göre transfer yapıyor. Ve her oyuncuyu kullanmaya özen gösteriyor. Başakşehir'deki rekabeti Abdullah Hoca çok doğru yönetiyor. Ancak medya baskısı olmaması büyük avantaj. Büyüklerle oynadığı maçlar dışında Anadolu takımlarıyla oynadığı maçların görüntüleri "Özet veren" özel kanallarda yer almıyor. Psikolojik savaşın içinde yer almıyorlar. Eğer maçları kılı kırk yararak incelenir ve psikolojik düelloların içine çekilir ve bir strateji oluşturmazlar ise yarışta zorlanırlar. Ama 4 büyükler Başakşehir'e "şampiyon olamaz" gözüyle bakarlarsa bu hatayı Abdullah Avcı ve öğrencileri kupa kaldırarak cezalandırır.
Cenk Tosun, Everton ile anlaştı deniyor. Yerine de Demba Ba gelecek sanki… Sizce Beşiktaş ligin ikinci devresinde bu gidişten etkilenir mi, Cenk giderse Ba yeterli olur mu?
Beşiktaş'ın sıcak paraya ihtiyacı var. 25-27 milyon Euro gibi rakamlar ciddiyse, Başkan Fikret Orman, Cenk Tosun'u gözü kapalı satar. Ama Demba Ba çözüm olmaz. Negredo da stresli geçecek ikinci yarıyı fiziksel güç olarak tek başına kaldıramaz.
Galatasaray 'da Fatih hoca yerlileri kazanmak istediğini söyledi ama en az 2 takviye gerektiğinin de altını çizdi. Galatasaray hangi bölgelere takviye yapmalı?
Galatasaray'ın oyuncu satmadan, çok oyuncu alma şansı yok. Bu yüzden Fatih Terim, yılların tecrübesi olarak takım içinde Tudor'un kullanmadığı isimleri "Rekabet" duygusu içinde yeniden kazanmaya özen gösteriyor. Selçuk ve Yasin ikinci yarıya yeni transferler olarak başlayacak. Donk, Antalya'da parlak futbol anlayışına dönerse "Joker" olur. Galatasaray'ın sol bek dışında hızlı bir kanat oyuncusuna ve Gomis dışında güçlü bir golcüye ihtiyacı var. Çünkü Eren gel-gitleri olan bir oyuncu. Asıl sorun sorumluluk almayan Belhanda. Eğer Faslı yıldız yetenekleriyle zihnini ortak kalitede buluşturamaz ise Galatasaray'ın hücum formatı aksar. Fatih Hoca'nın devre arası kampında Belhanda'yı kalite anlamında bir standarta getirmesi gerekir. Ayrıca Fatih hoca Belhanda'nın olası performans düşüklüğüne karşı takım içinden bir oyun lideri çıkarması gerekir.
Fenerbahçe son 18 puanın 16'sını aldı. Bu kadro transfer yapmadan da hedeflerine ulaşabilir mi?
Fenerbahçe'de her yerin iki oyuncusu var. Aykut Kocaman'ın ısrarla sol bek istemesine şaşırdım. Çünkü Hasan Ali de İsmail de Milli Takım'da görev yapıyor. Bence Fenerbahçe'nin Lens gibi dikine giden, gol atan attıran hızlı kanat oyuncusuna ihtiyacı var. Çünkü Dirar ihtiyaca yeterli karşılığı veremiyor. Eğer Aykut Hoca, oyun liderliğini Guilano'ya verir, Valbuena'yı kulübeden oyuna sokmaya devam ederse Fenerbahçe yarışın içinde kalır..
Trabzonspor son hafta puan kaybetti ve zirveyle arası biraz açıldı. İkinci devre yükseliş için bu kadro yeterli mi, sizce hangi mevkilere transfer gerekiyor?
Trabzonspor tamamen Burak Yılmaz'a endeksli oynuyor. Burak sadece gol atmıyor takımına liderlik de yapıyor. Rıza Hoca öncelikle savunmayı güçlendirmelidir. Ayrıca Rıza Hoca derin kadrolarla çalışmayı istemez, her an görev yapacak ve rekabetten yılmayacak oyuncuları tercih eder. Şampiyonluğa oynayan 3 büyük takımın ikinci yarı Trabzon'a gelecek olması zirve yarışında Karadeniz fırtınasının eseceğini gösteriyor.
Kayseri ve Göztepe ilk yarının flaş takımları oldular. İkinci devre sürpriz yapıp üst sıraları zorlayabilirler mi?
Zirvede sarı-kırmızı renkler dalgalanıyor. Göztepe genç hocası Tamer Tuna, gözlere keyif veren, mücadele gücü ve takım birlikteliği mükemmel bir oyun oynuyor. Göztepe yeniden kurulan bir takım olmasına rağmen uyum sorununu çabuk aştılar. Para krizi yaşamamaları oyuncuları sadece işlerini yapmaya yönlendiriyor. Kayseri de Rumen hoca Sumudica sayesinde sistem takımı oldu. Oyuncular yürekten oynuyor, Sumudica da kenardan her oyuncusuna ciddi enerji yüklüyor. Göztepe de Kayseri de "Hocaoyuncu" işbirliği konusunda müthiş birliktelik yaşıyor. Bu iki sarı-kırmızılı takım ikinci yarıda hem zirveyi zorlayacaktır hem de şampiyonluğun gümrük kapısı olacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA