Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bazen böyle kazanacaksın

Trabzonspor, neden 1-0'dan sonra istediklerini yapamadı? Öndeki oyuncular Jaja ve Yattara etkisizdi. Zaten ikisi de çıktı. Top Yattara'ya her geldiğinde çok şeyler yapacak diye hayal ediyorum. Beklentim bu. Ama son zamandalardaki Yattara bu görüntüden çok uzak. Özellikle dün çok kötü bir Yattara vardı. Jaja da ona eklenince çok erken 1-0 öne geçen Trabzon, bu avantaja rağmen oyunda üstünlüğü ele alamadı.
Devredeki Yattara- Engin Baytar değişikliğinin skora etkisi ne oldu?
İkinci yarıya Engin ile başlayan Trabzon devrenin ilk bölümünde Engin'in biraz katkısı gözlendi. Yine de ikinci gole kadar dengede gitti oyun. Bunda demin de belirttiğim gibi, Trabzon'un öndeki ayaklarının yetersizliğinin rolü büyük. Devrenin ortalarına doğru Jaja-Alanzinho değişikliği de geldi. Bence Alanzinho'nun girişinin oyuna etkisi Engin'den daha fazla oldu.
Kritik bir penaltı kararı ve tartışılabilecek kartlık pozisyonlar vardı. Hakem Bülent Yıldırım, penaltıyı çok uzaktan ve çok kolay çaldı. Uzakta kaldığı için de çok iyi süzemedi. Kartlarını da çok geç kullandığını düşünüyorum. İlk yarı çok daha sert geçti ama hep sözlü uyarılarda bulundu.
Maçtaki tribün, taraftar performansını nasıl buldunuz? Trabzonsporlular'ın "Bize her yer Trabzon" sloganının ne kadar doğru olduğunu gördük. Coşku da vardı. Ama Trabzonspor'un sahada maçın küçük bir bölümünde gösterdiği iyi oyun vardı. Trabzon çok iyi bir oyunla kazanmadı. Kötü oynarken de kazanmayı bilmek, çok klasik bir söylemdir belki ama şampiyon olmak isteyen bir takım için çok da önemlidir. Belediye, 2-1'e kadar çok fazla fırsat bulamasa da kontrolu hiç rakibine vermedi. 2-1'e kadarki yapıları, oyunları doğruydu. 2- 1'den önce yakaladıkları iki pozisyonda öne geçebilseler oyun çok farklı bitebilirdi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA